Kultura
58

Institut za muziku, teatar i multimediju poziva na audiciju za mjuzikl "Annie"

FENA
Nakon tri hit produkcije mjuzikla "Briljantin", "Footloose" i "Prljavi ples", Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) u saradnji s Pozorištem mladih i agencijom McCann Sarajevo, priprema produkciju mjuzikla za djecu "Annie", koji će premijerno biti izveden tokom 2016. godine.

Ovim povodom iMTM raspisuje audiciju za školu muzičkog teatra "Annie", koja će tokom narednih mjeseci kroz sekcije, gluma, pjevanje i ples, educirati djecu za navedeni mjuzikl.

Za prvu audiciju, koja biti održana 14. novembra u 13 sati, mogu se prijaviti djeca uzrasta od 6 do 14 godina, koja vole pjevanje, ples i glumu, a po mogućnosti već imaju prethodno scensko iskustvo.

Najboljim kandidatima izabranim za glavne uloge, bit će ponuđene stipendije u vidu besplatnog školovanja u iMTM-u, a plesno-pjevačko-glumački ansambl mjuzikla Annie, činit će sva djeca koja upišu školu muzičkog teatra "Annie", koji će nakon premijere nastaviti igrati u mjuziklu.

Osim djece, glumačku podjelu mjuzikla čine i profesionalni glumci Pozorišta mladih.

Dosadašnji polaznici škola Instituta su u protekle četiri godine učestvovali u profesionalnim pozorišnim produkcijama među kojima su i mjuzikli "DJ Šampinjon - Vrh svijeta", "Briljantin", "Footloose" i "Prljavi ples", saopćeno je iz iMTM.

Prijave kandidata i dodatne informacije o audiciji i školovanju na [email protected] ili putem telefona 062559862