Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I kazu sto kultura umire u ovom gradu? Pa jbt., prije nije mogao raditi u Muzeju neko ko se ne bavi naucnim radom, ovim kvazi spisateljima mjesto je bilo na sund policama. Nisu mogli uci u Muzej kao posjetioci, kamoli kao uposlenici.
@mekintosic kada su se znali red i disciplina i nisu se izmisljale pozicije
kustosica za porijeklo i kretanje imovine?
AHHAAHHAHAHAHAHAH
ja mahalusa..ja mahalusa i bgm dobi mahalusa posao.hmmmm
e kustosice i govana...jebem ti direktore dalje od majke
https://www.klix.ba/vijesti/bih/doktor-nauka-ne-moze-u-muzej-sarajeva-edin-veletovac-odbijen-iako-je-ispunjavao-sve-uslove/180815111 Stidite se!!!!!!
Cuj "kustosica za porijeklo i kretanje imovine"! Valjda se radi o eksponatima, koji su imovina svih gradjana BIH! Nema muzej "imovinu": i muzej i eksponati pripadaju gradjanima, te su time imovina gradjana. Ako ne znaju razlikovati pojmove "imovina" i "eksponat", jao nama
U zemljama, u kojima zive uglavnom pismeni i neiskompleksirani ljudi, uobicajeno je da zena zadrzi svoje djevojacko prezime samo ukoliko je npr. istaknuta licnosti (svjetski poznata operska pjevacina, glumica, priznata naucnica ili doktorica, i sl.) ili ako je pripadnica neke kraljevske loze itd. U BIH je prisutno poslijeratno pomodarstvo da zene uglavnom muslimanske vjeroispovijesti zadrzavaju masovno svoja djevojacka prezimena. Tako mi jednom jedna pojasni razlog: da svi znaju da je udata
U prevodu: da je kao "ne napadaju" drugi muskarci. Vecu glupost odavno ne cuh, ali eto, to nam je trend u drzavi u 21. vijeku! Odlicno pristaje uz redukcije pitke vode, zardjale autobuse, trolejbuse i tramvaje, slaze se i sa mnostvom smeca po gradovima, te sa svim ugradjenim silikonima, ekstenzijama i plasticnim kandzama, ogromnim mobitelima na kredit, stiklama od 18cm, i naravno modom i obucom direktno iz Kine
Ne razumijem frustraciju, al da Vam pojasnim malo :) npr. evo u Holandiji mozemo rec da zive zaista neiskompleksirani ljudi :) a kod njih ipak, nikome zakonski ni u kom slucaju nije dozvoljno mijenjanje imena (i prezimena) s kojim je rodjen :) osim ukoliko ne dokaze da ga na neki nacin ime diksriminira (da je pogrdno ili ima ruzno znacenje). Zena ukoliko to zeli, neformalno moze koristiti porodicno ime svog muza, a u svim dokumentima ce uvijek stajati njeno djevojacko prezime :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Samo trose pare na gluposti, onaj Mirso strkljo fol direktor, frajer dvije sastavit ne zna, ne trebaju vama kustosi i pedagozi, vama treba dobar menadzer da vas natjera da radite a ne da vidite muzej ko da je socijalizam jis uvijek.
Cirkus. Indira Kučuk Sorguč je bila novinarka fašističko - rasističke novine Ljiljan i tu je pisala najodvratnije članke i svakog onog ko nije musliman vjernik na najprimitivniji način je vrijeđala. Onda je počela da piše za Azru i postala ekspert za muško - ženske odnose i na kraju vrhunac predstava Mahaluša u Mahalac i sad je nagradiše ovom pozicijom. Jadna li smo mi država.
E sad ga fakat zatvorite
I kaže četnici uništili Sarajevo :D
@JessieNEW Vi ga jeste fizički uništili ali su mu SDA grobari uzeli dušu.
@JessieNEW Ma ja, 'ta će historija, ko da historija zna šta se desilo u prošlosti.
Ludiloooooo