{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ibrahim Spahić na evropskom kongresu kulture

S
9.9.2011. u 10:55
0
1
Ibrahim Spahić na evropskom kongresu kulture
0
Ibrahim Spahić na evropskom kongresu kulture
Ibrahim Spahić
Direktor Međunarodnog festivala “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić učestvuje na Evropskom kongresu kulture, koji je sinoć počeo u poljskom gradu Vroclavu.
Na kongresu će se, između ostalog, voditi rasprava o kulturi i društvenim promjenama, o kulturi masa ili otvorenoj kulturi, opasnim vezama vlasti i kulture, te o slobodi u kulturi. Na posebnoj sesiji "Duša Evrope”, na koju je, uz evropske i poljske političare i kulturne djelatnike, pozvan i direktor Spahić, razgovarat će se o odnosu kulture i ekonomije, ulozi kinematografije u stvaranju evropskog identiteta, te o formuli Evropskih prijestonica kulture.

Spahić će, kao predsjednik Izvršnog odbora Organizacionog odbora kandidature Sarajeva za Evropsku prijestonicu kulture 2014, na posebnoj konferenciji “Check Stop” Evropske kuće kulture, čiji je Spahić član, tokom Evropskog kongresa kulture u Vroclavu predstaviti aplikaciju Sarajeva za Evropsku prijestonicu kulture, te na marginama Kongresa zatražiti podršku institucija i značajnih ličnosti Sarajevu za ovu prestižnu titulu.

Brian Eno, Umberto Eco, Vaclav Havel i Alan Parker su među brojnim gostima koji učestvuju na Evropskom kongresu kulture kojeg je u četvrtak navečer otvorio profesor Zygmunt Bauman, a goste je pozdravio poljski predsjednik Bronislaw Komorowski.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: