{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I ove godine Noć teatra u Magacin Kabareu

15.11.2013. u 08:42
0
0
I ove godine Noć teatra u Magacin Kabareu
0
I ove godine Noć teatra u Magacin Kabareu
Foto: Haris Čalkić
Manifestacija Europska noć teatra, kojoj su se prije četiri godine pridružili i teatri iz Bosne i Hercegovine i ove godine 17. novembra, u subotu bit će obilježena u teatrima Bosne i Hercegovine, među kojima je i Magacin Kabare.
Iako Magacin Kabare nije klasični teatar svojim radom na oživljvanju kabarea kao umjetničke forme, već drugu godinu učestvuje u ovoj manifestaciji.

Late Nite Show i predstava "Šejtan na kanafi", u režiji Emira Kapetanovića, obilježit će ovogodišnju Noć teatra u Magacin Kabareu. Kabaretskim mjuziklom o sujevjerju kroz pjesmu, ples i humor, Magacin Kabare će predstaviti Šejtana, anđelicu i pohotnicu, te običnog čovjeka koji svoj život podređuje praznovjerju. Uz smijeha i dobru zabavu Magacin Kabare će i ove subote pokazati kako teatar može biti privlačan i na humorističan način progovoriti o ozbiljnim temama i duboko ukorijenjenim običajima našeg društva.

Moamer Kasumović, Mona Muratović, Maja Zećo i Aldin Tucić koji čine glumačku ekipu ovog kabaretskog mjuzikla, već su svojim izvedbama oduševili publiku ne samo u Sarajevu nego i Bihaću, a nedavno i Banja Luci.

Za subotnje večer Magacin Kabarea u caffe clubu Gogo, prethodno je potrebno izvršiti rezervaciju mjesta putem Facebook profila Magacin Kabarea, e-maila: [email protected] ili pozivom na broj tel: 066 935 337.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: