{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarni koncert održan u ambasadi BiH u Londonu

F
17.3.2011. u 16:58
0
0
Humanitarni koncert održan u ambasadi BiH u Londonu
0
Humanitarni koncert održan u ambasadi BiH u Londonu
U Ambasadi Bosni i Hercegovine u Londonu nedavno je održan solistički koncert poznatog francuskog pijaniste Henrija Barde.
Koncert su organizirali Marylebone Arts Association i Marylebone Champagn Society, uz podršku Ambasade BiH u Londonu, Ambasade Republike Francuske u Londonu i japanske dijaspore, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Zvanice su pozdravili ambasadorica BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Jadranka Negodić i otpravnik poslova u Ambasadi Republike Francuske u Londonu Jean Claude Poimboeuf, upućujući istovremeno i izraze saučešća japanskom narodu zbog posljedica katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Japan.

Organizator Marylebone Arts Association je dobrovoljni prihod od koncerta, kojim je prethodnih godina finansirano školovanje mladih u Velikoj Britaniji, namijenio porodicama žrtava zemljotresa u Japanu.

Pijanista Barda također se odrekao honorara u istu svrhu.

Koncert je bio veoma posjećen, uz veliki odziv članova diplomatskog kora u Londonu, predstavnika kulturnog života i članova japanske dijaspore u Velikoj Britaniji.

Pijanista Henri Barda se školovao na Nacionalnom muzičkom konzervatoriju u Parizu i prestižnom Julliardu, osvajajući nagrade na brojnim takmičenjima.

Poznat je i cijenjen kao jedan od najboljih izvođača Šopenovih djela ne samo u Francuskoj, već i na međunarodnoj koncertnoj sceni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: