|

Hobby Art Centar - za jačanje samopouzdanja i širenje vidika

Hobby Art Centar - za jačanje samopouzdanja i širenje vidika
53
F
FENA
15.11.2013. u 10:12
0
komentara
53

dijeljenja
Hobby Art Centar sinoć je svečano otvoren u Sarajevu, gdje su se okupili hobisti i kreativci, kao i oni koji još nisu, a žele biti handmade umjetnici.
Foto: FENA Foto: FENA


"Ideja za otvaranje prvog centra ovakve vrste u Sarajevu javila mi se iz vlastite potrebe da sve za pravljenje rukotvorina bude na jednom mjestu poput kvalitetnih materijala, kao i kvalitetna obuka", rekla je za Fenu Adisa Tufo, generalna menadžerica Hobby Art Centra.

Foto: FENA Foto: FENA


Ovaj centar, dodaje, građanima Sarajeva "nudi oazu životnih sokova, kreativno ljekovito bilje za jačanje samopouzdanja i širenje vidika".

Foto: FENA Foto: FENA


"Hobby Art Centar namjerava primjeniti umjetničko i kreativno izražavanje i djelovanje kao procese koji podržavaju psihofizičko i socijalno zdravlje (Arts in Health Workers), a koji ne zahtjevaju specifičan trening osobe", kaže Tufo.

Hobby Art Centar će ponuditi radionice decoupage tehnika, salvetne tehnike na drvetu, staklu, tekstilu, One Stroke Painting, slikanja na svili, kurs slikanja, kaligrafije, kreativnog heklanja, te izrade nakita i čestitki, dok u budućnosti planira održavanje radionica u drugim gradovima BiH.

Foto: FENA Foto: FENA


Ovom prilikom gošća iz Hrvatske, Tea Jurković, koja je jedna od vodećih One stroke paint umjetnica u cijeloj regiji, održala je kreativnu radionicu.

"Hobizam nije samo moj posao - to je stil života koji nema radnog vremena - on se živi, voli, sanja i diše", istakla je Jurković, koja je odlikovana titulom Pentartista koje dodjeljuje mađarski proizvođač hoby boja i medija Pentart, a upravo njihovi proizvodi se mogu eksluzivno nabaviti u Hobby Art Centru.

Foto: FENA Foto: FENA


Zainteresovani građani za radionice, kurseve ili kupovinu materijala u Hobby Art Centru mogu se više informisati putem Facebook stranice ovog centra u kojem je voditeljica kreativnih radionica Lejla Hidić Elezović.

Nakon nje svaki mjesec radionice će držati gosti iz Srbije, Turske i Mađarske.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.