Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čovjek napiše par hiljada stranica i onda neki balvan koji nije pročitao ništa deblje od "Ježeve kućice", nije razglednicu napunio s 2-3 rečenice, dođe i piša se po tom djelu! A o našim vječitim dušebrižnicima s one strane Drine da i ne govorim
@wolf07 kad hin 😆 pitas sta su procitali, s ponosom kazu nisam nista od lektire. 😂 Sto kaze damir niksic : ja knjige nisam procito a pametan sam xD
Dobar si Halide, ali ne prećeruj.
@BulevarPostojanosti Ta dvojica su dobili 150 godina prednosti. Vrijeme će pokazati ko će biti čitaniji
Ma uradis fino DNK test i sve ti se pojasni. To sta se ovde sad desava i sta se desavala prije 200 godina nije relevantno. U svakom vremenu su razliciti faktori imali svoje interese. Kad ti DNK pokaze da u krvi imas 50% balkanskog a 50% sjevernoevropskog i nimalo istocnjackog svi ti kobajagi "istorijski dokazi" prestaju bitni relevantni.
Kako nas je vjetar istorije bacao i zavejavao bitne stvari u zaborav , neznaci da zauvjek moras biti ono sto nisi i ono sto ti vrijeme kratkog zaborava odredilo. Ovde ljudi neznaju 4-5 genracija unazad a i da znaju ne pricaju o tome. To je nase proklestvo. dali se mozda neko osudio napisati nesto o tome??
Fenomenalan pisac sto jest, jest. Citao sam njegov roman "Drugi ljudi" i bilo mi zacudo sto ga niko ne spominje. Ovo ce djelo aBd bit u mojoj biblioteci. Halid i Ludvig Bauer, recimo, su od te generacije starijih, zivucih, pisaca koje cijenim.
Ja ne znam šta je mrak ako ovo nazivate svitanjem!
prosvjetitelji u srbiji otvorise veliku skolu 1863. ovi prosvjetitelji sto se ovde spominju ne otvorise nista.
Svaka čast, ali smaraš dido... Članak je kilometarski kao i roman...
Nadam se samo da vladavinu zaostalih i korumpiranih nacionalnih torova ne smatra svitanjem!
Kako je pocelo evo izgleda tako i zavrsava. Nabroj mi 3 prosvjetitelja danas. Za kulturu se brine SDA, znaci da je na izdisaju. Ciste jake i kriticki ubojite inteligencije koja bi trebala biti kicma zdravog drustva jos je manje. I ono malo sto je ima obojena je vjersko-medijski da se upitas dali je to uopste inteligenicja.
@BulevarPostojanosti bez Uskufije ne bi ni znali da treba rečnik
Uz duzno postovanje— ne pretjerujte... imamo mi ozbiljnih pisaca, ali ovaj gospodin to sigurno nije
ja je narucio jos prije mjesec dana i nista,kancelovao sam narudzbu,zna li neko gdje da narucim knjigu?
@ Bulevar, tebi doduse ne treba voda samo novinski papir!