Nakon sporne izjave
57

Hadžihafizbegović ne želi da mu Vlaisavljević bude nadređena, zvanično podnio ostavku u Fondaciji za kinematografiju

N. C.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Glumac Emir Hadžihafizbegović podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana upravnog odbora Fondacije za kinematografiju nakon skandalozne izjave federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević.
Nakon što je putem društvenih mreža oštro kritikovao spornu izjavu ministrice Vlaisavljević te najavio da će podnijeti ostavku, Hadžihafizbegović je to i učinio.

"Ovim pisanim aktom podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a vezano za skandalozne i anticivilizacijske izjave nove federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević koja svojim medijskim nastupima rehabilitira egzekutora nevinih ljudi i masovnog zločinca Daria Kordića koji je počinio lokalni genocid nad civilima mjesta Ahmići u srednjoj Bosni. Dotični ubica staraca i djece osuđen je u Haškom tribunalu za težak ratni zločin", istakao je.

Hadžihafizbegović je ranije naveo kako mu osoba koja rehabilituje zločince ne može biti nadređena.

"Moji svjetonazori, moj odgoj i etika u suprotnosti su sa stavom ministrice Sanje Vlaisavljević te ovom ostavkom završavam svoj mandat u upravnom odboru Fonda koji je pod ingerencijom ministarstva dotične ministrice. Molim da se moja ostavka u pisanoj formi i u cjelini objavi na web stranici Fonda za kinematografiju", naveo je u ostavci.

Podsjećamo, Vlaisavljević je tokom gostovanja u emisiji Dan uživo N1 izjavila: "On mora biti rehabilitovan u društvo, on je odslužio kaznu, bilo ko. Evo, Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin. Što sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević poslati na Goli otok nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena za izvjesno?".

Nakon ove skandalozne izjave Hadžihafizbegović je putem društvenih mreža najavio ostavku te izrazio nadu da će i druga dva člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i on. Potom je reagovao i Beus te mu poručio da viber ostavka nije ostavka. Međutim, Hadžihafizbegović je danas podnio i zvaničnu ostavku.