Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sviđaš mi se kad šutiš jer si kao odsutna, i čuješ me izdaleka, i glas moj ne dodiruje te. Čini mi se kao da su ti letjele oči i čini se da ti je poljubac jedan zatvorio usta.
Kako su stvari sve ispunjene dušom mojom izranjaš iz stvari, ispunjena dušom mojom. Leptirice sna, duši mojoj si slična, i slična si reči melanholija. Sviđas mi se kada šutiš i kad si kao udaljena. I kada kao da se žališ, leptiricu u gukanju. I čujes me izdaleka, i glas moj ne dostiže te:
Pusti me da šutim s mučanjem tvojim. Pusti me da ti govorim takođe s tvojom šutnjom jasnom kao svijeća jedna, prostom kao jedan prsten. kao noć si, šutljiva, zvjezdana. Šutnja tvoja je zvjezdana, tako daleka i jednostavna. Sviđaš mi se kad šutis jer si kao odsutna. Udaljena i bolna kao da si umrla. Jedna riječ tada, osmjeh dovoljan je jedan. I veseo sam, veseo što nije tačno.
Extra, puna podrska mladim umjetnicima, pogotovo umjetnicima ovog vida koji mogu uz vrlo mali duzet mnoge fasade koje su u ratu stradale pretvoriti u nesto lijepo.
Nice :)
Tako naši haustori, u kojima provodimo značajan dio naših života,..... hahahahahahahah