{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grahovac otvara Kamp animacije Igman 2010.

F
14.6.2010. u 07:25
0
1
Grahovac otvara Kamp animacije Igman 2010.
0
Grahovac otvara Kamp animacije Igman 2010.
Gavrilo Grahovac
Zamjenik premijera Federacije BiH, federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac otvorit će u ponedjeljak Kamp animacije Igman 2010., najavljeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.
Kamp će trajati do 20. juna i okupit će 50 učenika srednjih škola iz 12 gradova Federacije BiH: Sarajevo, Travnik, Mostar, Zenica, Tuzla, Bihać, Široki Brijeg, Čapljina, Živinice, Teočak, Srebrenik i Gračanica.

Kao i prethodnih godina, polaznici će pohađati predavanja i radionice iz svih aspekata kreiranja animiranog filma i animacije uopće te nekih srodnih zanimanja.

Novost u radu Kampa animacije je uvođenje 2D brze produkcije koju će voditi stalni predavač Stiv Cinik, priznati autor animiranog filma iz Zagreba.

Pored redovnih predavanja i radionica iz 2D, 3D animacije koje će držati Stiv Cinik i predavači/autori animiranog filma iz Prime Time produkcije Sarajevo, polaznici će imati priliku upoznati se i s drugim aspektima rada te filmskim i teatarskim stvaraocima: Mirjana Čistopoljski održaće predavanje o temi lutka-pokret, Srđan Vuletić i Pjer Žalica - scenario/režija, Jasna Diklić, Izudin Bajrović i Brano Jakubović predavaće o temi glas-šum-zvuk, i drugo.

I ove godine Kamp okuplja dvije kategorije polaznika: 25 početnika - koji će pohađati početni tečaj iz 2D, 3D, lutka animacije i 2D brze animacije i 25 najuspješnijih polaznika sa prethodnog kampa koji će raditi 2D, 3D i lutka animaciju.

Podršku Kampu animacije pružiće Prime Time produkcija dok je za tehničku realizaciju zadužen Blow Up.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: