Sarajevo
196

Građani pohrlili u Zemaljski muzej, stvorio se veliki red ispred ove ustanove kulture

I. S.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građani i turisti su večeras pohrlili u Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine. Naime, u ovoj ustanovi kulture se održava Festival svjetla.

Naročito je zanimljivo to što posjetitelji svakog četvrtka od 18:30 do 22 sata mogu uživati u svjetlosnoj postavci Festivala svjetla, ali i bogatstvima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

U Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH se nalazi iznimno bogata svjetlosna postavka, najvećim dijelom izrađena u studijima najprestižnije i najveće evropske firme za proizvodnju festivalskih svjetlosnih dekoracija - austrijske MK Illumination, uz dodatak instalacija renomiranih domaćih i međunarodnih umjetnika.

Festival svjetla je otvoren za posjete od utorka do nedjelje, a kao što je spomenuto, četvrtkom možete pogledati i postavke koje se nalaze unutar samog muzeja.

Pored impresivnih stalnih postavki na Odjeljenjima za arheologiju, etnologiju i prirodne nauke, u Zemaljskom muzeju BiH trenutno su postavljene i dvije gostujuće izložbe - "Avari i Slaveni južno od Drave" te "NINGYO: Umjetnost i ljepota japanskih lutaka".

Festival će biti otvoren do 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Više informacija o Festivalu svjetla možete pronaći na web stranici.