{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gostovanje predstave "Brašno u venama" na festivalu "Barski ljetopis" u Crnoj Gori

Klix.ba
18.5.2018. u 12:49
0
0
Gostovanje predstave "Brašno u venama" na festivalu "Barski ljetopis" u Crnoj Gori
0
Gostovanje predstave "Brašno u venama" na festivalu "Barski ljetopis" u Crnoj Gori
Predstava reditelja Borisa Liješevića "Brašno u venama" odigrana je sinoć u Dvorcu Kralja Nikole u Baru, u okviru crnogorskog teatarskog festivala "Barski ljetopis".
Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS - Scena MESS i Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje. Sve je trebalo biti uobičajena porodična večera: djed i baka, sin, snaha i unuk, neprilagođeni tinejdžer - gotovo svakodnevna situacija. No iznenada, nakon što je prije dvadeset godina otišao iz roditeljskog doma ne javivši se nikome, na večeri se pojavljuje on; odmetnuti sin Igor, ratni izvještavač, voljeni sin, brat i dotad nepoznati stric...Ovo je drugi put da Scena MESS gostuje sa predstavom na festivalu "Barski ljetopis" u Crnoj Gori. Scena MESS je 2017. godine bila gost festivala sa predstavom "What is Europe", reditelja Andraša Urbana.

Uloge u predstavi ostvaruju: Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Aktivnosti Scene MESS možete pratiti na web zvaničnoj web stranici te na instagram profilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: