Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Blago onom ko suza ima, u tog srce umrlo nije" Aleksa Santic
Ostajte ovdje?! Jel to neka zajebancija?
Otisao je on odavno iz Mostara,kao sto je i njegov narod otisao,ovaj spomenik je bacen u Neretvu, eto koika je ljubav Mostaraca prema Aleksi neznam koga vise lazete sebe ili druge,grad koji ima ulice Mile Budaka Jure Francetica ne zasluzuje taj spomenik vec srpska zajednica ovo sto je malo ostallo u doini Neretve treba da prekrije ovaj spomenik crnim plastom ili da se spomenik ukloni iz parka da ovi ljigavci ne koriste njegovo ime nikada vise toliko od mene
@BulevarVickastih, pjesma Moja otadzbina je napisana 1908. Interesantno je da je ranije pisao o ljubicicama i ljubavi, a tematika o srpstvu se naglo pojavljuje pocetkom 20. stoljeca. Evidentno je da se promjena tematike desava par godina poslije djelovanja Petranovica u Bosni i njegovog sirenja srpstva medju pravoslavnim Bosnjacima.
U svakom slucaju, Santic se sam izjasnjavao kao pravoslavac iz Bosne i pored velikih pritisaka Ducica i Corovica.
On je rekao da nas sunce tudjeg neba nece grijati. Moj Aleksa bolje biti u hladu sa miljom nego na suncu sa cenerom
Lijepa inicijativa da se djeca druže
Ma kakav ba Šantić, Abdulah Sidran za njega batistuta