Talentovana umjetnica
257

Glumica Alisa Čajić-Drmać: Nemam neostvarenih želja, sve ih u hodu ostvarim

S.H.P.
Alisa Čajić-Drmać
Alisa Čajić-Drmać
Bh. glumica Alisa Čajić-Drmać diplomirala je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Admira Glamočaka. Upravo će u predstavi "Vođa", koju je režirao Glamočak, Alisa zaigrati pravičnu i maštovitu ženu Hanan.

Predstava je rađena prema motivima filma "Veliki diktator" Charlesa Chaplina, a adaptaciju i dramatizaciju predstave uradio je Almir Imširević. Premijerno igranje zakazano je za 28. februar u Narodnom pozorištu Sarajevo.

"Raditi u Narodnom pozorištu Sarajevo je inspirativno, čarobno i posebno. Divna je prilika baviti se poslom koji voliš. Uživam u radu sa starijim kolegama koje jako cijenim i od kojih o poslu mogu mnogo naučiti", rekla je na početku razgovora glumica Alisa Čajić-Drmać.

Ljubav prema umjetnosti javila se još u djetinjstvu, a postavši glumica Alisa je ostvarila samo jedan od svojih snova. Ubrzo je pobrala simpatije bh. publike, kako starije tako i one najmlađe. Naime, Alisa je dugo igrala u dječijim predstavama.

"Gluma je posao kojim sam se oduvijek željela baviti, od malena sam išla u pozorište i već na prvoj predstavi se desila čarolija i rodila ljubav. Nemam uzore u poslu, ali postoje mnogi umjetnici i umjetnice koji me inspirišu i oduševljavaju onim što rade".

Alisa nam je kazala i kako je imala veliku podršku svih ljudi koje voli, te da bi, da se ne bavi glumom, produkcija bila njen drugi izbor.

"Moj profesor glume mi je uvijek davao najbolje smjernice u poslu i to bi se moglo nazvati najboljim savjetima. Ne mogu izdvojiti nijedan od njih, jer mi je svaki jednako dragocjen i važan i vama sam mu zahvalna", kazala je Čajić-Drmać.

Kao i svaki drugi glumac, ma koliko godina provela na daskama koje život znače, još uvijek ima tremu kada izlazi pred publiku.

"Trema je sastavni dio mog posla, ipak, ona se dešava iza kulisa i ja bih je nazvala odgovornošću. Na sceni više nema prostora za tremu niti razmišljanje o njoj".

Osim glume, Alisa voli putovati i planinariti. Planinariti je počela s prijateljima i to je jedan od hobija koji je opuštaju.

"Svaku priliku koristim da putujem. Postoji više destinacija koje su me na svoj način oduševile, ipak, Los Angeles me se najviše dojmio zbog posla kojim se bavim", kazala je Alisa i dodala da u životu nema neostvarenih želja te da joj je jedina želja da bude zdrava, jer kako kaže, sve druge u hodu ostvari.

Na kraju razgovora Alisa nam je kazala da će nakon premijere predstave "Veliki diktator" ponovo zaigrati u predstavi "Znaš li" s kolegama Ivanom Vojinović i Emirom Fejzićem. Riječ je o komediji za koju ovaj glumački trio potpisuje tekst i režiju.