Brojne instalacije
1.1k

Fotografisanje u kadi punoj dolara: U Travniku otvoren prvi selfie muzej u BiH

E. M.
Foto: Selfie muzej Travnik
Foto: Selfie muzej Travnik
Prvi selfie muzej u Bosni i Hercegovini otvoren je u četvrtak navečer u Travniku, a već danas primit će prve posjetitelje koji će moći uživati u neobičnim, ali svima zanimljivim instalacijama.

Ideju o selfie muzeju u Bosni i Hercegovini realizovala je Merima Habibović uz partnere projekta Centar za edukaciju mladih, Regionalnu ekonomsku zajednicu REZ Zenica, Općinu Travnik i Fondaciju Mozaik, a sve s ciljem da se i građanima Bosne i Hercegovine ponudi nešto novo.

"Muzej je posvećen modernim verzijama autoportreta i publici društvenih mreža, a osmišljen je po uzoru na strane muzeje, ali s novim instalacijama i rekvizitima. Enterijer muzeja sačinjen je od niza instalacija, vizualno privlačnih i dobro osvijetljenih, spremnih za savršenu fotografiju ili videozapis", kazala je Habibović.

Dodala je da velika Barbie kuća, cvjetna ljuljačka, kada napunjena dolarima koji padaju s neba, biserni bazen, džinovski kolači i lizalice plijene pažnju posjetilaca koji su imali priliku već sinoć posjetiti muzej na adresi Ulica šehida Lamela 7 u Travniku.

Iz Muzeja su kazali da su cijene pristupačne te da se ustvari plaća po minutama boravka.

"Ulaz se naplaćuje po dužini boravka, pa tako za 30 minuta plaćate 5 KM, porodična karta (2+2) je 15 KM, a postoji i mogućnost unajmljivanja muzeja po satu. Inovativni Selfie Museum ne služi samo za fotografisanje, nego i za zabavu i dobar provod svih generacija. Svi oni koji su ljubitelji dobrih fotografija, društvenih mreža i novih tehnologija općenito moći će da stvore svoja moderna umjetnička djela i da budu dio njih, a ne samo posmatrači. Sve što posjetiocima treba jesu dobra volja i mobitel ili fotoaparat", poručila je Habibović.