{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Festivalski nastupi i gostovanja sarajevskog baleta

F
17.1.2008. u 12:38
0
0
Festivalski nastupi i gostovanja sarajevskog baleta
0
Festivalski nastupi i gostovanja sarajevskog baleta
Balet Narodnog pozorišta Sarajevo trebao bi u ovoj kalendarskoj godini za razliku od prethodnih sezona imati daleko veću “minutažu” nastupa na inozemnim pozornicama, saopćeno je iz Pres-službe NP Sarajevo.
Tako je već utvrđeno da će popularna predstava sarajevskog Baleta 'Palčica', rađena prema muzici Mocarta i džez aranžmanima, a na temelju teksta Andersena, biti zastupljena na ovogodišnjem Festivalu djeteta u Šibeniku.

Ovo nije prvi nastup sarajevskog Baleta na ovom internacionalnom teatarskom i muzičkom festivalu.

Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo vodi razgovore i o razmjeni baletnih predstava s direkcijama Narodnog pozorišta u Beogradu i HNK u Zagrebu.

Na ova gostovanja u Beograd i Zagreb trebala bi ići reprezentativna predstava sarajevskog Baleta 'Katarina, bosanska kraljica', kompozitora Đele Jusića, libretiste Gradimira Gojera i koreografkinje i režiserke Edine Papo.

Također, predviđeno je u ovoj godini i gostovanje sarajevskog Baleta u Osijeku i Dubrovniku.

Posebne napore Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo ulaže da s Ministarstvom civilnih poslova BiH i Ministarstvom kulture i sporta FBiH i Kantona Sarajevo iznađe mogućnosti da baletne predstave sarajevskih umjetnika vidi publika i drugih gradova u BiH, osim sarajevske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: