|

Festival "Kao nekad pred Božić 2010." u BKC-u

Festival "Kao nekad pred Božić 2010." u BKC-u
0
F
FENA
8.12.2010. u 09:53
7
komentara
0

dijeljenja
Festival "Kao nekad pred Božić 2010." u BKC-u
Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2010." uz sadržajan kulturno-zabavni program, u organizaciji Udruge "Libertas" bit će održan večeras u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.
Njegovo 11. izdanje donosi poklonicima ovog tradicionalnog festivala zanimljive goste iz BiH i Hrvatske. Muzički program se odnosi na tradicionalne pučke božićne pjesme i narodne igre te nove autorske pjesme božićne i duhovne tematike.

Predsjednik Udruge "Libertas" Marijo Pejić istaknuo je na jučer na konferenciji za medije u Sarajevu da sve pjesme, i tradicionalne i autorske koje će se naći na festivalskom repertoaru, tretiraju osnovne ljudske vrijednosti - ljubav, mir i toleranciju, što je i osnovna poruka Božića.

"Ovaj festival ne predstavlja Božić samo kao vjerski, već i građanski blagdan za koji se vežu mnogi običaji. Oni odražavaju identitet i tradiciju života u BiH te svih naroda u našoj zemlji", kazao je on.

Kao i svake godine, i ove će program voditi Besim Spahić.

Među brojnim izvođačima su i grupa "Novi fosili", Zorica Kondža, Matko Jelavić, Ivica Šarić i orkestar Muzičke produkcije BHRT-a, Vajta, Sabahudin Kurt, Tamburaška skupina "Kristali", grupa "Dalmatino", klape "Friži" i "Ragusa" iz Splita i Dubrovnika, KUD "Rudine" iz Župe Vidoši, Dječija plesna skupina "Libertas" i mnogi drugi.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a, a festival će početi u 20 sati.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...