Besplatan program
0

Festival galerija u "curated by_vienna 2017" u Beču

Klix.ba
Internacionalni kustosi koncipiraju izložbe za vodeće galerije u Beču o značenju jezika u savremenoj umjetnosti.

U najnovijem izdanju festivala galerija, "curated by_vienna 2017", koji koordinira i finansira privredna agencija Beč 21 bečka galerija pozivaju da se pod nazivom "image/reads/text" pozabavi jezikom u doba digitalne komunikacije.

Festival će biti otvoren 14. septembra u 18 sati, a traje od 15. septembra do 14. oktobra 2017. godine. Svaka galerija koja učestvuje na festivalu "curated by_vienna" je zadužila internacionalnog kustosa ili tim kustosa da realizuje izložbu na temu "Jezik u savremenoj umjetnosti".

Pojedinačni prilozi analiziraju napisano, izgovoreno, znakovni jezik, jezik tijela, jezik kao bitno sredstvo međuljudske razmjene, nesporazumi koji su izazvani jezikom i pogrešne interpretacije, te se bave uticajem likovne umjetnosti na pjesništvo. Ulaz je slobodan.

Ove godine festival će biti popraćen čitanjem, pričanjem, filmovima, performansima i muzičkim događajima. Obilan i besplatan program obilazaka kroz Schleifmühlgasse, Eschenbachgasse, Seilerstätte, 6. i 7. okrug prenose na pristupačan način mnogobrojne pristupe ovogodišnjoj temi festivala.

Obilasci nude pozadinske informacije o izložbama, galerijama i kustosima, te stvaraju novi i razumljiv pristup galerijama.