Zabava ponajviše za djecu
466

Fatmir Sulejmani održao koncert na Kakanjskoj zimskoj čaroliji

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Fatmir Sulejmani večeras je u Kaknju održao svoj mini solistički koncert u sklopu Kakanjske zimske čarolije koja je ponajviše naklonjena aktivnostima za djecu.

Umjesto famoznog dočeka Nove godine Općina Kakanj je odlučila sredstva donirati penzionerima, a u dosta skromnijem izdanju zbog najmlađih organizovati tek nekoliko dana zimskog festivalskog programa.

Tako je jučer održan koncert Mješovitog gradskog hora "Dikan", Rudarske glazbe i Gradskog dječijeg hora Kakanj, a u Domu kulture održana je velika mađioničarska predstava Kenana Imamovića.


Specijalni program današnjeg dana je započeo u 18 sati pod nazivom "Snješko Bijelić na sjevernom polu", da bi u 19 nešto stariju kakanjsku publiku izvanrednim hitovima rasplesao i zagrijao Fatmir Sulejmani.

Programi se nastavljaju i narednih dana tako će sutra najmlađe zabavljati Latif Močević i Mravko Travko dok će biti upriličena i predstava "Car bumbar" u Domu kulture.

Pretposljednjeg dana 2022. godine u 14 sati u Domu kulture bit će upriličen novogodišnji igrokaz i podijeljeni paketići za mališane.

Ranije je odluka načelnika Mirnesa Bajtarevića o preusmjeravanu novca penzionerima naišla na veliku podršku javnosti, ali ipak, za novogodišnji ambijent i zabavu djeca na kraju nisu uskraćena.