Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
S obzirom na sta lice danasnji udzbenici i s obzirom da pir.a.t.i.zujemo sve na sta mozemo naici a sto dolazi iz inostranstva, zasto ne bismo i domace? Pozdrav \"f.a.l.s.ifikatorima\". Joj izraza m.a.t.e.ro!
CARE! U make my day...
koji kloc, nije ga stid ovo pricati, digo marzu do nebesa i to u ovakvoj besparici i ima obraza da se zali..
Falsifikacija i kopija su dva pojma! Nije atlas remek djelo slikara, pa da bi se bavili falsificiranjem. Normalno da se knjige kopiraju i preprodaju. Na zapadu je to uhodana praksa, samo ovi nasi se nesto kobajagi kofrce. Znanje, gospodo, i samo znanje je ono sto se pika. Ali kome pricam, kad su ti isti, koji ovde prosipaju pamet, kupili falsfikat diplome.
@LEJLA VOLIM TE !
Problem je sto vlasnik ne moze od jednog prodanog udzbenika zivjeti ko beg nekoliko mjeseci. Razumite cojka. Ko je vama kriv sto hocete da fakultetskim znanjem zivite zivotom postenog covjeka kojem ce drzava ograniciti prihod na njegovoj funkciji,a njemu njegovu marzu nece nikada.
\"Tu je situacija toliko degradirana da recimo anatomski atlas u dva toma koji košta 400 KM, bez problema možete nabaviti kopiranog, i to u boji, za 120 KM. Kad bi, primjerice, prijeratni student medicine otišao s takvim udžbenikom da polaže anatomiju, profesor bi ga izbacio s ispita, ocijenivši ga običnim šalabajzerom. No, sad su se kriteriji, očito, promijenili\", govori Šehić. Sehicu, prijeratnom studentu prijeratni profesor je ocijenjivao znanje koje pokaze. Zavirivat u knjigu iz koje si ucio nije bio obicaj, dapace, to je svugdje u svijetu malo nekulturno. Druga je stvar sto vec 20 godina mufljuzi od profesora, u dosluhu s vama, kao uslov za izlazak na ispit traze od djece da kupuju njihove vrle (i naravno, bezobrazno skupe) publikacije (mahom plagijate) izasle (i) iz vase stamparije. I treba da se kopira, sve dok ne nestane i vase \'kulturne\' mafije.
gospodo draga,a bogami i gospođe,izbori su u nedjelju i GLASAJTE ZA PROMJENE!! Samo tako ćemo doći u situaciju,da knjige NISU 400 KM,ili da po završetku studija date 30.000 KM za posao.Pamet u glavu STOKO!!
Nije u pitanju samo cijena knjige već to što se mnoge ne mogu nabaviti na vrijeme. Svake godine preživim horor dok djeci nabavim knjige za školu jer ih \"nema\", \"nisu još stigle\"- iako je polivina septembra i sl. I šta onda raditi nego kopirati.
JEDNA knjizara u Mostaru? Informiši se, lopove!
PROIZVODNJA JEDNOG TAKVOG ATLASA KOŠTA CCA 25-40 KM (PAPIR, ŠTAMPA, AUTORSKA PRAVA - CIJENA VARIRA U ZAVISNOSTI OD TIRAŽA I VISINE AUTORSKIH PRAVA) PA VI SKONTAJTE O ČEMU SE OVDJE RADI. A POSEBNA PRIČA SU MOLBE KOJE SVAKODNEVN IDU U MINISTARSTVO ZA OSLOBAĐANJE OD DADŽBINA. TERBA PROVJERITI U MINISTARSTVU I VIDJETI DA NE DAJU DRŽAVI NI MARKE. I, BTW, NA BROJ TIRAŽA NAVEDEN NA KNJIZI SLOBODNO DODAJTE JOŠ JEDNU NULU,
za sve su krive sandzaklije i njihove kopirnice
Samo da pojasnim, knjiga za osnovce od 200str. iz stamoarije izadje sa cijenom od 1,60 sve kolor. Ta ista knjiga kad je dijete odnosno roditelj kupuje kosta 8-9 KM iako je knjiga prepisana iz susjedstva. Slucajno sve to znam jer imam stampariju. Pa vi sad procijenite procente u zaradi Stamparija -Izdavac -Knjizara - Drzava. Pozzzzz.
vi radite atlase u seriji sto znaci da je produkcija tih atlasa puno jeftinija i date cjenu 400 km. A kopirnica iskopira jedan atlas gdje je izrada skuplja radi se o pojedinacnoj nasumicnoj izradi i cijena je 120km???????? Ko koga ovdje jebhe! Mrarš đubrad jedna pljackaska!!!!! Zivjele kopirnice! Zivio pirate bay!
\"Tu je situacija toliko degradirana da recimo anatomski atlas u dva toma koji košta 400 KM, bez problema možete nabaviti kopiranog, i to u boji, za 120 KM. Kad bi, primjerice, prijeratni student medicine otišao s takvim udžbenikom da polaže anatomiju, profesor bi ga izbacio s ispita, ocijenivši ga običnim šalabajzerom. No, sad su se kriteriji, očito, promijenili\", govori Šehić. Ja profesora i da ne o\'sujem. Kakve veze ima sa znanjem studenta da li je citao originalni atlas, ili printanu kopiju, ili elektronsku kopiju? Ako su fakat takvi profesori, onda se djeco draga, ispisujte.