{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ervin Babić dobitnik Godišnje nagrada za mlade umjetnike

S
2.9.2008. u 13:34
0
0
Ervin Babić dobitnik Godišnje nagrada za mlade umjetnike
0
Ervin Babić dobitnik Godišnje nagrada za mlade umjetnike
Ervin Babić
Ervin Babić, umjetnik iz Sarajeva, dobitnik je ovogodišnje Nagrade za mlade umjetnike iz BiH – ZVONO. Ovu odluku, u ime žirija, saopštio je Slaven Tolj, predsjednik žirija, na otvaranju izložbe finalista ZVONA, 28. augusta 2008. u Muzeju savremene umjetnosti RS u Banja Luci.
Nagrada podrazumijeva šestonedjeljni boravak u New Yorku i samostalnu izložbu dobitnika u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.

Ervin Babić je apsolvent Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Kao umjetnik bavi se performansom, videom i fotografijom. Nagradu je dobio za rad "Memory Room“/"Soba sjećanja“, trokanalnu video instalaciju.

Pored Ervina Babića na izložbi ZVONO – finale 08. učestvovali su i Miodrag Manojlović iz Banja Luke, Arman Kulašić iz Sarajeva i grupa Tač.ka iz Prijedora.

Organizator Nagrade ZVONO u BiH je Centar za savremenu umjetnost, Sarajevo. Ovu Nagradu SCCA organizuje u saradnji sa Centrom za vizuelne komunikacije "Protok“ i Muzejom savremene umjetnosti RS, iz Banja Luke.

Inicijatori nagrade koja se dodjeljuje u deset zemalja srednje i jugoistočne Evrope, a ujedno i glavni američki partneri su Foundation for Civil Society i Trust for Mutual Understanding iz New Yorka (SAD).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: