"Da sam ja neko"
82

Enis Bešlagić nasmijao i rasplakao publiku u Brčkom: Ovacije za premijeru autorske predstave

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
"Da sam ja neko", naziv je autorske predstave Enisa Bešlagića, koja je večeras premijeru doživjela u Brčkom. Svojim umjetničkim kreacijama proslavljeni bh. glumac oduševio je, nasmijao, ali i rasplakao brčansku publiku koja ga je nerijetko nagrađivala ovacijama.

Sve brčanske ulice večeras su vodile ka tamošnjem Domu kulture u kojem je upriličena premijera pozorišnog ostvarenja "Da sam ja neko". Riječ je o autorskoj predstavi bh. glumca Enisa Bešlagića, satkanoj od dvije forme, odnosno monodrame i stand up komedije.

  Kroz skoro dvosatno izvođenje, Bešlagić se pred brčanskom publikom predstavio u znatno drugačijem izdanju te je kroz izuzetno kvalitetne glumačke kreacije na sceni prikazao niz anegdota iz vlastitog života, ali i zavidne umjetničke karijere.   Bešlagić ovom predstavom publiku želi vratiti u pozorište, nudeći kvalitetan umjetnički sadržaj, a premijera u Brčkom nije upriličena slučajno.

Specijalno za ovu predstavu Bešlagić je kreirao i posebnu nagradu, koju pod geslom “Enisov najsmijeh” uručuje izabranim pojedincima. Za prvog dobitnika je proglašen bh. glumac Milan Pavlović.

Nakon večerašnje izvede proslavljeni glumac nije mogao skriti oduševljenje zbog reakcija publike, a o svemu se osvrnuo u razgovoru za Klix.ba.

“Desilo se i to da smo napravili predstavu. Predivno mi je da je publika odreagovala onako kako sam i želio, a to je da budu prisutni smijeh te ostale razne vrste emocije. Baš se osjetila dobra energija. Imao sam ogromnu tremu zbog odgovornosti prema svemu što radim., ali i prema publici koja je odvojila svoje vrijeme”, kazao je Bešlagić za Klix.ba.

Inače, Bešlagić se odlično snašao u jednoj od najzahtjevnijih glumačkih formi, a uvjerenja je da sada još hrabrije i jače može koračati dalje u okviru turneje.

“Ovo je posebna forma i prvi puta radim ovakvu vrstu predstave. Mislim da sam je na vrijeme napravio jer sam dovoljno sazrio kao glumac i čovjek. Drago mi je da se sve desilo baš sada, kada s ove scene možeš poručiti poruku, znajući da će ona doći do publike”, dodao je Bešlagić.   "Da sam ja neko" nastavlja svoj pozorišni put te Bešlagić odlazi u Banju Luku na izvedbu 6. marta, tri dana kasnije je u Tuzli, Zagreb je rezerviran za 13. dana marta, dok je na mostarskom repertoaru 25. marta