{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Emir Hadžihafizbegović: "Takva su pravila" je jedan od najtežih filmova u mojoj karijeri

27.7.2015. u 14:25
122
128
Emir Hadžihafizbegović: "Takva su pravila" je jedan od najtežih filmova u mojoj karijeri
122
Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović dobitnik je filmske nagrade Zlatna arena koja mu je uručena na Pulskom filmskom festivalu održanom od 18. do 25. jula u ovom hrvatskom gradu.


Ovo je treće po redu priznanje Zlatna arena za bh. glumca, prva nagrada mu je uručena za film "Karaula" 2006. godine, a druga naredne za film "Armin". Najnovija nagrada mu je dodijeljena za najboljeg glumca u filmu "Takva su pravila" Ognjena Sviličića.

Ovo je šesti po redu grand prix za ovog bh. glumca. Nakon Zlatnog lava u Veneciji, dobio je grand prix u Stockholmu, potom u Njemačkoj, Bjelorusiji, a zatim u Beogradu.

"Treća Zlatna arena je meni možda i najznačajnija, budući da mi je dodijeljena za jedan od meni najtežih filmova u karijeri. U pitanju je film koji tretira maloljetničku delikvenciju i paradigmatična je sa sarajevskom pričom Denisa Mrnjavca", pojašnjava Hadžihafizbegović za Klix.ba i dodaje kako je kao lajtmotiv za ovaj film poslužila priča o Luki Ritzu, srednjoškolcu ubijenom u Zagrebu prije nekoliko godina.

Film "Takva su pravila" će biti prikazan i na Sarajevo Film Festivalu koji počinje 14. augusta, a Hadžihafizbegović izražava posebno zadovoljstvo činjenicom što će film imati priliku pogledati i sarajevska publika. Film će biti prikazan u okviru programa Open Air.

Na dodjeli nagrada pred punom arenom i 10.000 ljudi Hadžihafizbegović je nagradu posvetio Jadranku Kršniku, vozaču sa snimanja filma koji je preminuo.

"On je za mene bio izuzetno važan, uvodio me je u tu iluziju filma, a u tom smo vozilu napravili neki svoj mikrosvijet. Meni je svaki čovjek na setu bitan i bilo mi je teško kad je on preminuo, stoga sam, ne želeći biti nimalo patetičan, tu nagradu posvetio njemu", kazao je bh. glumac za Klix.ba.

Hadžihafizbegović se zahvalio svojoj glumačkoj partnerici Jasni Žalici, kazavši kako najvjerovatnije ne bi ni dobio tako veliku i značajnu ulogu da nije bilo nje.

"Ona je bila sjajna partnerica i povukla me da odigram tu ulogu u jednoj fenomenalnoj partnerskoj igri", kaže Hadžihafizbegović i dodaje kako je i Žalica također dobila grand prix u Stockholmu za najbolju glumicu.

Na SFF-u će biti prikazan još jedan film u kojem igra bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, film Ines Tanović "Naša svakodnevna priča" koji će publika imati priliku gledati u okviru takmičarskog programa.

Prva klapa filma "Žaba" nastalog prema predstavi Žaba Dubravka Mihanovića u režiji Elmira Jukića počinje se snimati početkom decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: