Kultura
1.4k

Emir Hadžihafizbegović u punoj Skenderiji pozvao publiku na aplauz bh. košarkašima

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U punoj sali Skenderije večeras je u okviru programa Open Air prikazan film hrvatskog režisera Ognjena Sviličića, a u kojem su glavne uloge ostvarili bh. glumci Emir Hadžihafizbegović i Jasna Žalica.

"Ja ovom gradu dugujem mnogo više od ovog filma", kazao je nakon sarajevske premijere filma "Takva su pravila" Ognjen Sviličić, iskazavši svoju zahvalnost Sarajevu.

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović je kazao kako su sa ovim filmom obišli dosta festivala, no kako je najveća odgovornost pokloniti se publici u Sarajevu koja zna šta je dobar film.

Pohvalio je ekipu filma, izrazivši posebnu zahvalnost Sviličiću, te glumačkoj partnerici Jasni Žalici, koja je za kraj kazala:

"Mi imamo razloga da se ozbiljno foliramo sa ovim filmom. On je važan jer smo ispričali priču o jednoj porodici. I nasilnici su naša djeca i ovaj film je naše ogledalo. Razmislimo o tome", poručila je Žalica.

Hadžihafizbegović je na kraju obraćanja pozvao publiku na poseban aplauz u čast mladim bh. košarkašima koji su večeras osvojili zlato na Evropskom prvenstvu.

Ekipa filma se večeras i pojavila na crvenom tepihu, a reditelj Ognjen Sviličić je u razgovoru za Klix.ba pojasnio iz kojeg se razloga odlučio upravo na ovu glumačku kombinaciju.

Radnja filma: Ivo i Maja žive mirnim životom u sumornom predgrađu Zagreba. Jedne noći njihovog sina jedinca Tomicu nasilnički napadne drugi tinejdžer, pretuče ga i ostavi teško povrijeđenog. Ruši se njihov svijet lažne sigurnosti. Dok prolaze kroz nepodnošljivu muku, primorani su da preispitaju svoje živote i dovedu u pitanje sve u šta su vjerovali.