Od 24. do 30. jula
152

Dženan Lončarević, Bosanac i drugi sadržaji na ovogodišnjim Kakanjskim danima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U Kaknju će od 24. do 30. jula biti održana tradicionalna manifestacija Kakanjski dani u sklopu koje će biti održani i koncerti Dženana Lončarevića, Alena Ademovića i drugih.

U organizaciji Općine Kakanj i JU KSC Kakanj i ove godine građani Kaknja, ali i drugih gradova i općina, imat će priliku uživati u sedmodnevnom programu koji će biti ispunjen kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima.

Na danas održanoj konferenciji za medije direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija je kazao da svake godine osim građana Kaknja i drugih općina budu i gosti iz dijaspore koji godišnji odmor provedu u ovoj općini.

"U konačnici, ovaj brend, i ovaj koncept Kakanjskih dana, je prepoznat ne samo u Kaknju već i izvan Kaknja. Ovo sve ne bi moglo biti ovako da nije bilo osoba koje su prije nas imali koncept i viziju i zajedno s nama napravili ovu vrstu manifestacije. Ništa ne bi moglo biti realizovano bez Općine Kakanj koja iz godine u godinu s nama prati ovu manifestaciju koja raste i rast će u budućnosti", kazao je Mušija.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Koncertne aktivnosti Kakanjskih dana imaju od 3 do 7 hiljada posjetilaca na otvorenom, a veliki broj ljudi posjeti i prateće programe za djecu, kao i sportske sadržaje, radionice, kino projekcije i druge sadržaje.

"U sedam dana imat ćemo osam koncertnih aktivnosti, pet na glavnoj bini u centru grada", dodao je Mušija te naglasio da su svi sadržaji besplatni.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević u obraćanju medijima je naglasio da je iza organizacionog odbora mukotrpan rad i trud.

"Čestitam svim uposlenicima JU KSC Kakaknj i drugim ustanovama i pojedincima koji su dio organizacije Kakanjskih dana. Nekome se čini da je ovo jednostavan posao, ali ja znam da iza ovog stoji mukotrpan rad i dosta detalja koje treba uvezati, od poljoprivrede do velikih zvijezda koje imaju svoje uslove da bi nastupili", kazao je Bajtarević.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Naglasio je da u čitav program žele uključiti dosta domaćih snaga, od sporta, muzike i kulture.

"Raduje me što ima dosta sadržaja za djecu. Ljeti u Kaknju imamo dosta prijatelja, rodbine i komšija koji dolaze iz dijaspore i zato i njima poklanjamo ovaj sadržaj. Sportskog sadržaja neće nedostajati, bit će jako puno zanimljivih susreta", dodao je Bajtarević.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane da posjete sadržaje Kakanjskih dana i da uživaju u ljetnim noćima u kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima koji su s rasporedom dostupni na službenoj stranici JU KSC Kakanj