Do 15. decembra
288

Duhovita kombinacija: U galeriji Brodac otvorena izložba Nadrealističkog integracionizma

Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
U galeriji Brodac večeras je otvorena izložba postera Nadrealističkog itnegracionizma koju će svi zainteresovani moći pogledati do 15. decembra. Prepoznatljivi kvadrati koji fotografijama i komentarima spajaju nespojivo tako su prvi put izašli iz virtualnog svijeta i popunili prostor koji je tradicionalno namijenjen izlaganju umjetničkih djela.

Fotografije ličnosti iz svijeta pop kulture, sporta, muzike, politike i religije duhovito su kombinovane s narodnim izrekama, svakodnevnim frazama, stihovima popularnih pjesama i parolama, a izložbu prate i videomaterijali.

Nadrealistički integracionizam je Facebook stranica čija baza fanova prelazi broj od 53.000. Kreirana je 2014. godine, a kao autori iza nje se kriju Zerina Nezić i Almir Kljuno, a izložba na jednom mjestu prikazuje i zaokružuje sve ono što se dešavalo tokom tog vremena - zabavu, inspiraciju i rad.

Koristeći svaku priliku da svima poznate ličnosti i situacije u kojima se nalaze protumače na neobičan i duhovit način, autori Nadrealističkog integracionizma i ovom izložbom žele dati prilog općem haosu riječi i slika.

Izložba je prodajnog karaktera, a ulaz na postavku je slobodan svaki dan od 12 do 20 sati.