{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Državni lopov" 15. marta u Zavidovićima

13.3.2014. u 13:01
16
4
"Državni lopov" 15. marta u Zavidovićima
16
"Državni lopov" 15. marta u Zavidovićima
Predstava "Državni lopov", u izvedbi tri bh. glumca Nusmira Muharemovića, Irfana Kasumovića i Adema Smailhodžića, vraća se u Zavidoviće gdje je i po prvi put odigrana 2005. godine.
Na ideju Nusmira Muharemovića, člana Ansambla Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, 2005. godine nastao je "Državni lopov", kada je prvi put odigran u Centru za kulturu u Zavidovićima. Nakon brojnih gostovanja po gradovima Bosne i Hercegovine, te gostovanja u Hrvatskoj, "Državni lopov" se vraća u Zavidoviće 15. marta.

Nusmir je u razgovoru za Klix.ba kazao kako se u Zavidoviće uvijek rado vraćaju sa predstavom koja publiku na 70 minuta odvoji od svakodnevnog sivila.

"Premijerna izvedba je bila 2005. godine i nekoliko puta smo je igrali tamo, ali svaki put se rado vraćamo u naš rodni grad. Posljednji put smo u Zavidovićima igrali prije dvije godine tako da sada očekujemo veliku posjećenost. Vjerujem da će u publici biti mnogo onih koji su predstavu već gledali, što me čini posebno sretnim jer je to samo dokaz da dobro radimo svoj posao", kazao je Nusmir.

Predstava će biti odigrana i u Domu kulture u Žepču 14. mart sa početkom od 19 sati, dok će Zavidovićani u izvedbi Državnog lopova moći uživati 15. marta u Centru za kulturu sa početkom od 19 sat.

Riječ je o predstavi za koju se uvijek traži karta više. Govori o društvu u kojem živimo na duhovit, satiričan način.

Priča je to o dvojici zatvorenika koje sudbina dovede u istu ćeliju, od kojih je jedan državni lopov, bivši, ali i budući političar, a drugi je sitni lopov, ženidbena varalica. Ono što ih spaja je Veronika, žena koja je prevarila obojicu i uvalila ih u zatvor, a da toga nisu svjesni. Naravno, neodvojiv dio ove priče je i zatvorski čuvar, koji se ne može pohvaliti visokim intelektualnim dometima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: