Kultura
2

"Đurologija" ponovo u Sarajevu i Mostaru

Klix.ba
Branko Đurić Đuro
Branko Đurić Đuro
Kultna predstava Branka Đurića Đure "Đurologija" ponovo gostuje u Bosni i Hercegovini s dvije ekskluzivne izvedbe - 28. januara u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru i 1. februara u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Ova predstava u regionu nastavlja obarati rekorde gledanosti, a iako je "Đurologiju" u godinu dana pogledalo više od 80.000 ljudi, zanimanje za Đurin jedinstven i originalan humor ne prestaje.

Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u njegovim kultnim projektima "Top lista nadrealista" i "Audicija", Branko Đurić Đuro kroz "Đurologiju" doista pruža ono najbolje od sebe. Svojevrsni (anti)stand up show "Đurologija", kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način, držeći publiku u 90-minutnom oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu. Harizmatični sarajevski glumac s holivudskom i svjetskom karijerom, reditelj i rock muzičar, Branko Đurić Đuro je sa svojom "Đurologijom" u Ljubljani već rasprodao četiri Cankarjeva doma i upravo puni peti; u Zagrebu je više je puta rasprodao malu dvoranu KD Lisinski, ali isto tako i veliku dvoranu KD Lisinski, te također i Tvornicu kulture.

U Beogradu je već deset puta rasprodao dvoranu Doma sindikata, a također je isto toliko puta u potpunosti rasprodao Bosanski kulturni centar u Sarajevu, ali ni to nije sve. "Đurologija" je u sarajevskoj dvorani Skenderija oborila sve rekorde dvorane koju je je zbog Đurinog stand upa do posljednjeg mjesta ispunilo čak 5.000 ljudi, što je i dodatna potvrda da je ova originalna predstava uistinu prerasla u svojevrsni regionalni fenomen. Uz sve rasprodane dvorane u regiji, valja svakako naglasiti i nekoliko uspješnih i rasprodanih turneja u SAD-u, Kanadi, Austriji, Holandiji, Švicarskoj i brojnim evropskim državama gdje se također za svaku izvedbu "Đurologije" redovno tražila ulaznica više.

Svi koji do sada još nisu uspjeli pogledati ovu kultnu predstavu, a i "ponavljači" koji uvijek rado dođu ponovno uživati uz Đurine skečeve, harizmatični Sarajlija Branko Đurić Đuro poziva po novu dozu smijeha na predstojećoj turneji "Đurologije" u Sarajevo i Mostar.

Ulaznice po cijeni od 20 KM već su u prodaji u sistemu Kupikartu.ba, za Sarajevo, ulaznice se prodaju na platou Skenderija, a za Mostar na blagajni H.D. Herceg Stjepan Kosača.