{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đevrasim Cvijan na "predizbornom skupu": Imam Golfa dvojku i dužan sam po raznim osnovama

22.9.2014. u 12:16
812
181
Đevrasim Cvijan na "predizbornom skupu": Imam Golfa dvojku i dužan sam po raznim osnovama
812
Đevrasim Cvijan je sinoć dočekan gromoglasnim aplauzom u sarajevskom Domu mladih na "predizbornom okupljanju".
U punom Domu mladih je premijerno odigrana predstava "Đevrasim Cvijan za presjenika", a glavni protagonista Dragan Marinković Maca je bio zadužen za odličnu atmosferu i mnogo smijeha.

Satirična monodrama odigrana u jeku predizborne kampanje je rađena prema djelu bh. pisca, scenariste, reditelja i kompozitora Envera Puške.

"Čim si građanin, samim tim si 'ostali', čuj 'ostali'... preostali, vazda negdje među zadnjim u redu, ostali u međuentitetskom raskusuravanju da kad god se kome ćefne ima šta da je*e", dio je Đevrasimovog govora. Pozvao je i sve da glasaju za njega pokazujući prazan imovinski karton.

"Imam Golfa dvojku, ali ne znam što ću ga prijavljivati kad ga svake godine jedva registrujem, ali zato sam dužan po raznim osnovama. Koliko se sjećam 12.394 konvertibilne markice".

Đevrasim Cvijan je lik, obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje.

On je parodija na sve one koji u politiku uđu kako bi njima bilo bolje.

Slogan novog "presjenika" Đevrasima Cvijana je originalan i glasi: "Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje".

Drugo prikazivanje predstave je zakazano za večeras, u Domu mladih od 20:00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: