Ivan Lalić
62

Direktor prodaje oldtimera za otvaranje Mikser Housea u Sarajevu: Šta je jedan auto spram takve ideje

Piše: El. B.
Iako radovi na sarajevskom Mikser Houseu teku po planu, direktor Mikser Housea Ivan Lalić, u želji da do 8. septembra, kada je zakazano otvorenje, sve bude spremno i prođe u najboljem redu, prodaje oldtimera Mercedes-Benz 230 Automatic iz 1975. godine.

"Sakupljamo pare sa svih strana i svaki dinar nam je dobrodošao. Postoji neka dinamika, tamo se otvaraju novi prostori, dižemo galeriju, moramo uraditi krov, izolaciju itd. Bit će to ogromno čudo i sakupljamo da bismo stigli tokom ljeta", rekao je Lalić za Klix.ba.

Mercedes-Benz 230 Automatic u Lalićevom je vlasništvu pet godina. Ističe da je istinski raritet i da je 95 posto kao nov. Auto je trenutno u Sarajevu, a od 27. juna u Beogradu. Početna cijena je 6.000 eura, a ko ponudi 10.000 može ga odmah voziti.

"Auto je predivan, prvi vlasnik je bio pilot Jata koji je naš porodični prijatelj. Na mom je imenu, posjedujem svu dokumentaciju. Prešao je 180.000 km, automatik, 2,3 benzin, servo, centralna, šiber, Becker de lux radio. Zaštićen je i garažiran od početka. Ko ga kupi znat će da je pomagao otvaranje prvog regionalnog kulturnog centra", rekao je Ivan.

Dodao je da je moguća i zamjena za savremeni auto uz doplatu.

"Inače ga ne bih nikad dao, ali toliko nam je stalo da to tamo sve bude uredu da... Nije mi žao, jer šta je jedan auto naspram ove naše ideje za koju se borimo i koju živimo. Sarajevski Mikser House nam je najznačajniji i najljepši projekt, ljudi su već kupili karte za otvorenje i to mora biti uredu", rekao je.

Naglašava da je vrijednost projekta u okupljanju, reintegraciji i uspostavljanju novih starih veza.

"Nije isto kada jedan veliki kolektiv otvori ovakav centar u Beogradu, kao što smo to uradili i uradit ćemo opet. Čini mi se da je to što jedna ekipa iz Beograda otvara centar u Sarajevu mnogo veća poruka nego klasično otvaranje centra", zaključio je Ivan koji očekuje da sarajevski Mikser House bude jedna vrsta katarze.