Kultura
2

Cjelovečernji šou Tina Vodopiveca u Teatru Kabare

Klix.ba
Da li vas je ikad do suza nasmijao Slovenac? Ovaj sigurno hoće, jer on je Tin Vodopivec. Do sada je nasmijao Balkan, Evropu i Ameriku. Cjelovečernji stand up šou Tina Vodopiveca u Teatru Kabare Tuzla će se održati u četvrtak, 16. januara, od 19 sati.

Ulaznice od 5 KM možete rezervisati na telefon 066/645-495.

Tin Vodopivec je najiskusniji i najangažiraniji regionalni stand up komičar. Početke je napravio prije desetak godina, da bi u međuvremenu postao organizatorom prvog festivala stand-up komedije u Slovenije - PANČ, a prošlu godinu je obilježio TV serijal Planet Stand-Up u kojem je upravo on bio domaćinom svojim brojnim kolegama.

U svojoj karijeri je, pored nastupa od Vardara pa do Triglava, upisao je i nastupe širom Evrope: prvi je ovdašnji komičar koji je nastupio u londonskom klubu Comedy Store, bio je u prvoj grupi ovdašnjih komičara na snimanju za kanal Comedy Central Extra, te je važno napomenuti njegovo prošlogodišnje uvrštenje na prestižni Seattle International Comedy Competition na kojem je u završnoj večeri kvalifikacija za finale podijelio drugo mjesto.

Bio je organizatorom gostovanja brojnih međunarodnih zvijezda, od kojih svakako treba izdvojiti Eddyja Izzarda i Dylana Morana. Njegov stil komedije ponajviše podsjeća upravo na Jerryja Seinfelda - posmatrački, provokativan ali ujedno i vrlo inteligentan.