Knjiga Dinka Omeragića
0

'Ćiro preko trnja do zvijezda' u prodaji

Sarajevo-x.com
Kada je Miroslav Ćiro Blažević čuo da dugogodišnji novinar lista Oslobođenje Dinko Omeragić piše knjigu o njemu, pokazao je skromnost i zamolio kolegu da je ne piše dok je on živ. Ipak, knjiga o ovom nogometnom znalcu ugledala je svjetlost dana, a naziv joj je "Miroslav Blažević - Ćiro preko trnja do zvijezda"

Knjigu je izdao TKD Šahinpašić, a širom BiH se može kupiti po cijeni od 8 KM.

O Omeragićevom djelu legendarni igrač i selektor Ivica Osim rekao je: "Ćiro je zaslužio pažnju i zato što uvijek vuče prave poteze. I u tome je njegova trenerska vrlina. Ujedno je vrhunski motivator fudbalera."

"Samo onaj koji zna šta je sport može da napiše ovakvu knjigu i otkrije dušu velikog trenera i čovjeka kakav je Miroslav Blažević", poručio je Zijad Rupić, legendarni stolnoteniski trener i učitelj mnogih sportista.

Likovni kritičar, profesor i novinar iz Zadra, Šefik Nadarević, koji je imao priliku da među prvima ugleda Omeragićev rukopis, nazvao ga je "uzbudljivom pričom o životu punom uzbuđenja".

"Uvjerio sam se koliko je Ćiro osjećajan kada je 1986. godine u Zadru saznao da je umro njegov najbolji prijatelj Zahid Goloman-Marin", napisao je Nadarević, a pun hvale za novo djelo je i Selver Porča, grafički urednik i hroničar Sarajeva.

"Dok sam čitao epizodu Sarajevo kojeg više nema, osjećao sam da živim davno prošlo lijepo vrijeme", prokomentarisao je Porča.