|

'Ćiro preko trnja do zvijezda' u prodaji

'Ćiro preko trnja do zvijezda' u prodaji
0
S
Sarajevo-x.com
2.11.2009. u 11:57
5
komentara
0

dijeljenja
'Ćiro preko trnja do zvijezda' u prodaji
Kada je Miroslav Ćiro Blažević čuo da dugogodišnji novinar lista Oslobođenje Dinko Omeragić piše knjigu o njemu, pokazao je skromnost i zamolio kolegu da je ne piše dok je on živ. Ipak, knjiga o ovom nogometnom znalcu ugledala je svjetlost dana, a naziv joj je "Miroslav Blažević - Ćiro preko trnja do zvijezda"
Knjigu je izdao TKD Šahinpašić, a širom BiH se može kupiti po cijeni od 8 KM.

O Omeragićevom djelu legendarni igrač i selektor Ivica Osim rekao je: "Ćiro je zaslužio pažnju i zato što uvijek vuče prave poteze. I u tome je njegova trenerska vrlina. Ujedno je vrhunski motivator fudbalera."

"Samo onaj koji zna šta je sport može da napiše ovakvu knjigu i otkrije dušu velikog trenera i čovjeka kakav je Miroslav Blažević", poručio je Zijad Rupić, legendarni stolnoteniski trener i učitelj mnogih sportista.

Likovni kritičar, profesor i novinar iz Zadra, Šefik Nadarević, koji je imao priliku da među prvima ugleda Omeragićev rukopis, nazvao ga je "uzbudljivom pričom o životu punom uzbuđenja".

"Uvjerio sam se koliko je Ćiro osjećajan kada je 1986. godine u Zadru saznao da je umro njegov najbolji prijatelj Zahid Goloman-Marin", napisao je Nadarević, a pun hvale za novo djelo je i Selver Porča, grafički urednik i hroničar Sarajeva.

"Dok sam čitao epizodu Sarajevo kojeg više nema, osjećao sam da živim davno prošlo lijepo vrijeme", prokomentarisao je Porča.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...