Kultura
23

Centrom za kulturu odzvanjat će smijeh: "Bosanac na odmoru" ponovo u Sarajevu

Piše: M. N.
Centar za kulturu Sarajevo (Jelićeva 1) postalo je mjesto pozitivnih vibracija zahvaljujući urnebesnoj komediji "Mora od odmora" i Rijadu Gvozdenu koji u ulozi Bosanca na odmoru publiku nasmijava do suza.

Ako želite vidjeti kako izgleda kada supruga koji se vratio s mora tri puta umorniji nego kad je krenuo, onda obavezno pogledajte ovu predstavu koja je u Sarajevu na programu u subotu, 12. marta s početkom u 20 sati.

"Smijati se muci u inat, popularno je u našem narodu i način kako preživljavamo teške i ponekad nemoguće trenutke. Upravo je to bit predstave 'Mora od odmora'. Autor teksta Esmir Salihović htio je na humorističan način, kroz ispovijest supruga, dočarati sve 'muke' kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora", kazali su članovi tima ove humoristične predstave.

Rijad tumači čak devet likova, od uloge muža, oca i supruge do prodavača sa Jadrana.

"Mora od odmora" svojim sadržajem ne sadrži vulgarnosti, originalna je i atipična. Istinski smijeh od početka do kraja predstave obilježili su premijerno izvođenje ove monodrame u mjesecu maju. Sa prikazanim duhovitim sadržajem, maestralnom izvedbom bili su zadovoljni i selektori programa mnogih ljetnih kulturnih manifestacija koji su "Moru od odmora" uvrstili u svoje programe kako u zemlji tako i u regionu.