{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojni posjetioci na izložbi Briana Ena, čovjeka koji je napisao pjesmu "Miss Sarajevo"

13.6.2018. u 22:17
65
5
Brojni posjetioci na izložbi Briana Ena, čovjeka koji je napisao pjesmu "Miss Sarajevo"
65
U Historijskom muzeju BiH otvorena je izložba "77 Million Paintings" , multimedijalna postavka britanskog muzičara, producenta i vizuelnog umjetnika Briana Ena, čovjeka koji je devdesetih godina s grupom U2 napisao pjesmu "Miss Sarajevo".
Brojni posjetioci uživali su u multimedijalnoj postavci koja spaja nepomični zvuk sa slikama koje se kreću. Prema riječima Briana Ena cilj je usporiti ljude i natjerati ih na razmišljanje, odnosno pružiti im mogućnost da budu ono što jesu.

Projekt "77 Million Paintings" prvi put je predstavljen 2006. godine u Tokiju, potom u Londonu i Veneciji, a narednih godina i u brojnim evropskim zemljama, Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Australiji. Svaka instalacija rađena je namjenski za prostor u kojem se izlaže, pa su tako i ovu koju imamo priliku vidjeti u Historijskom muzeju BiH inkorporirani elementi Sarajeva i fotografije koje je Brian Eno napravio otkad boravi ovdje.

Izložba "77 Million Paintings" je centralni kulturni događaj ovog ljeta u široj regiji kada je riječ o vizuelnoj umjetnosti, a ovaj jedinstveni kulturni događaj omogućili su British Council i Historijski muzej BiH u saradnji s partnerima projekta.

Osim toga, Brian Eno će 14. juna od 17 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine održati predavanje koje će biti otvoreno za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: