Kultura
40

Bogat program Narodnog pozorišta prve sedmice marta

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo donosi bogat program prve sedmice marta.

U ponedjeljak, 3. marta, na sceni NPS sa početkom u 12:00 sati, sarajevska publika imat će priliku pogledati baletnu predstavu “Palčica” koreografkinje Nermine Damjan.

U utorak, u okviru Međunarodnog festivala Sarajevska zima publika koja posjeti Narodno pozorište Sarajevo imat će priliku pogledati predstavu "Othello" Williama Shakespearea, reditelja Jerneja Lorencija, u izvedbi Mestnog gledališča ljubljanskog. Predstava počinje u 20:00 sati.

U srijedu, u okviru Međunarodnog festivala Sarajevska zima u Narodnom pozorištu Sarajevo, gostuje Petofi theatre iz Mađarske sa predstavom Fernanda Arrabala "Piknik na frontu". Ovu dramu, žanrovski komičnu tragediju, režirao je Lun Tot.

U četvrtak. u 19:30 sati, možete pogledati predstavu "Skupština" u režiji Sleme Spahić. Predstava je rađena u saradnji sa Kamernim teatrom 55 i SARTR-om.

U petak u 20:00 sati, u okviru Festivala Sarajevska zima gostuje Prague Chamber Ballet, iz Češke Republike.

U subotu, u okviru Međunarodnog festivala Sarajevska zima, Narodno pozorište Republike Srpske predstavit će se sa koreodramom "S planine i ispod planine", u režiji i koreografiji Stele Korjan.

Ulaznice možete rezervisati i kupiti na biletarnici NPS, putem telefona 033 221 682. Kolektivne rezervacije možete izvršiti u odjelu Marketinga i propagande NPS, putem telefona 033 212 190.