{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BHFF: Zlatne jabuke za "Cirkus Columbia" i "Film mobitelom"

F
7.5.2012. u 19:42
1
3
BHFF: Zlatne jabuke za "Cirkus Columbia" i "Film mobitelom"
1
BHFF: Zlatne jabuke za "Cirkus Columbia" i "Film mobitelom"
Scena iz filma "Cirkus Columbia"
Igrani film "Circus Columbia", u režiji Danisa Tanovića, dokumentarac "Film mobitelom" Nedžada Begovića i "Short for Varnesa B", kratki film Jonsa Vukorepa, odnijeli su "Zlatne jabuke" na 9. Bosanskohercegovačkom filmskom festivalu (BHFF) koji je od 3. do 5. maja održan u Tribeka kinu, jednoj od visoko cijenjenih njujorških filmskih institucija.
Igrani film "Cirkus Columbia" osvojio je BHFF 2012. nagradu žirija za najbolji igrani film i BHFF 2012. nagradu publike za najbolji film.

"Film mobitelom" dobitnik je BHFF 2012 nagrade žirija za najbolji dokumentarni film, a "Short for Varnesa B" dobio je BHFF 2012. nagradu žirija za najbolji kratki film.

"The Fuse: or How I Burned Simon Bolivar" dobio je specijalnu plaketu žirija.

Nagrade žirija dodijelio je zvanični BHFF 2012 žiri sastavljen od ekspertnog panela sudija koji sačinjavaju Refik Hodžić, Steve Nemsick, te bh. pisac Aleksandar Hemon.

Jedan od članova žirija BHFF 2012 Aleksandar Hemon istaknuo je veliki značaj Bosanskohercegovačkog filmskog festivala.

"Lijepo je da se ljudi okupe oko nečega što se radi u BiH. Na festivalu se može vidjeti kreativnost nekoliko generacija, od Nedžada Begovića do mladih redatelja. To je ohrabrujuće", kazao je Hemon.

Deveti godišnji BHFF prikazao je 16 kratkih, igranih, te dokumentarnih filmova. Ti filmovi izabrani su između više od 30 filmova primljenih iz Austrije, Australije, BiH, Kanade, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Holandije, Slovenije, te SAD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: