{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. pijanistkinja Azra Medić u subotu nastupa pred beogradskom publikom

8.10.2015. u 22:05
173
7
Bh. pijanistkinja Azra Medić u subotu nastupa pred beogradskom publikom
173
Bh. pijanistkinja Azra Medić u subotu nastupa pred beogradskom publikom
Bosanskohercegovačka pijanistkinja Azra Medić nastupa u subotu 10. oktobra 2015. od 19:00h u Kulturnom centru Beograda na drugom po redu međunarodnom festivalu klasične muzike "ArtLink festivalu mladih talenata" u okviru specijalnog programa "Umjetnost povezuje Balkan" (ArtLink(s) Balkan).
Azra Medić je dobitnica više prvih i specijalnih nagrada na Federalnim takmičenjima a ostvarila je značajan uspjeh i na međunarodnim pijanističkim takmičenjima kao što su Città di Gorizia u Italiji 2002. godine (1. nagrada), Nicolaï Rubinstein u Parizu 2002. godine (2. nagrada), Roma 2004. u Rimu (3. nagrada), Međunarodno takmičenje pijanista i klavirskih ansambala "F. Chopin, E.Grieg, F. Mendelssohn" u Moskvi 2009. godine (1. nagrada).

U subotu će begradska publika također imati priliku da posluša kompozicije Bacha, Chopina, Mozarta i drugih klasičnih kompozitora u izvedbi trubača Demira Kanturovskog iz Skoplja, gitaristkinje Nađe Janković iz Kotora i čeliste Nemanje Stankovića iz Beograda.

Ovogodišnji ArtLink Festival ima poseban fokus na razvoj kulturne saradnje zemalja zapadnog Balkana i država Višegradske grupe – Češke, Slovačke Mađarske i Poljske. "Balkan – Višegrad kulturni most", uz značajnu podršku Međunarodnog višegradskog fonda, ima za cilj da uspostavi "infrastrukturu" partnerstva za kontinuiranu saradnju renomiranih institucija i pojedinaca iz nekoliko zemalja Višegradske grupe i umjetnika i menadžera u izvođačkoj umjetnosti na Balkanu i to kroz nastupe, treninge i edukaciju umjetnika, kao i u oblasti kulturnog menadžmenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: