|

Bh. novinar Dževdet Tuzlić 10. aprila u Sarajevu predstavlja knjigu "Život na stiku"

Bh. novinar Dževdet Tuzlić 10. aprila u Sarajevu predstavlja knjigu "Život na stiku"
5
Klix.ba
1.4.2019. u 19:21
1
komentara
5

dijeljenja
Bh. novinar Dževdet Tuzlić 10. aprila u Sarajevu predstavlja knjigu "Život na stiku" Foto: Screenshot/Youtube
Povodom obilježavanja 40 godina profesionalnog novinarstva, bh. novinar Dževdet Tuzlić predstavit će knjigu "Život na stiku".
Promocija knjige bit će održana u srijedu, 10. aprila, u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo u 18:30 sati.

Knjiga objedinjuje dio opusa sadržanog u susretima sa nekim od najeminentnijih aktera svjetske, evropske, regionalne i bosanskohercegovačke kulturne scene.
Knjiga je svojevrsno dokumentarno putovanje kroz vrijeme od sredine sedamdesetih do danas koje će na promociji biti potkrijepljeno isječcima iz novina, audio i vizualnim materijalima intervjua i drugih novinarskih formi koje je ovaj svestrani novinar upražnjavao proteklih 40 godina profesionalnog bavljenja novinarstvom. Promocija će biti obogaćena i fotografijama iz novinarske prakse.

"Život na stiku" sa podnaslovom "40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima" presjek je višedecenijske novinarske prakse prisutne u emisijama iz kulture koje je autor radio na radiju i televiziji, te njegovog pisanja u printanim medijima, odnosno u emisijama "Treća dimenzija", Drugog programa Radio Sarajeva, na kanalima FTV i BHT1, dnevniku "Nezavisne novine"...

Promotori će biti profesor Filozofskog fakulteta Sarajevo Enver Kazaz, direktor Medcia centra Sarajevo Boro Kontić, pjesnik Goran Simić i vlasnik Izdavačke kuće KULT B Mustafa Kapidžić.

Izdavač knjige je KULT-B Sarajevo, a suizdavač Planjax iz Tešnaj.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...