{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatan upis za oko 700 korisnika usluga Biblioteke Sarajeva

F
14.2.2018. u 13:21
256
110
Besplatan upis za oko 700 korisnika usluga Biblioteke Sarajeva
256
Besplatan upis za oko 700 korisnika usluga Biblioteke Sarajeva
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uz podršku Općine Centar omogućen je besplatan godišnji upis za oko 700 korisnika Biblioteke Sarajeva ciljna grupa od 15 do 30 godina kao i obnova isteklih članarina za već učlanjene korisnike s područja ove sarajevske općine, saopćeno je iz JU Biblioteke Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prilikom upisa korisnici su dužni dati na uvid CIPS-ovu prijavnicu a maloljetnici upis mogu ostvariti u pratnji roditelja ili staratelja koji posjeduju isti dokument.

Besplatni upis će se vršiti u odjeljenju MAK u Alipašinoj 6 svakog radnog dana, u Centralnom odjeljenju u Mis Irbinoj 4, dodatno i subotom a u roku od standardnih sedam dana novi korisnici će dobiti člansku karticu koja daje na raspolaganje bogati fond od preko 260.000 knjiga.

Članska karta Biblioteke Sarajeva iznosi 15 KM godišnje, dakle manje od prosječne cijene knjige, ali uzvraća nemjerljivo više. Biblioteka Sarajeva je jedna od svega šest kulturnih institucija koja je i prošle i ove godine dobila podršku iz fondova EU. Uvedene su, među prvima u regionu, neke sasvim nove usluge, poput iznajmljivanja elektronskih čitača knjiga, biblioterapije i Book Crossinga, svojevrsne globalne čitaonice slobodnih, putujućih knjiga.

Biblioteka Sarajeva pruža usluge putem najmodernijeg sistema COBISS (kooperativni online bibliografski sistem i servisi) koji je prošle godine uveden na svih šesnaest pozajmnih odjeljenja a koji omogućuje lakši i brži pristup novim ostvarenjima domaće i strane beletristike, stručne knjige, lektire, časopisa i stripova, ali i besplatno učešće u brojnim radionicama...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: