Komentari (202)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamisli od svih mjesta gdje se mozes rodit, rodis se na Balkanu i zemlja ti granici sa Srbijom
I jos usput imas komsije bosnjake pa tacno da se upucas
bolje graniciti ciganima nego srbima i madžarima odnosno kamenjarskim govnima
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Za par godina Srbija: Knez Mihailova ulica u Beogradu dobija spomenik velikog srpskog pisca Abdulaha Sidrana
Mehmed Selimovic zena Srpkinja, KOS mu je namjestio, Ivo Andric ljubavnica Srpkinja, KOS mu je namjestio, Emir Kusturica zena mu Srpkinja, KOS mu je namjestio, Muharem Bazdulj zena mu Srpkinja, KOS mu je namjestio. Inace Bazdulju, Selimovicu i Kusturici blizi rodjaci se izjasnjavaju kao Bosnjani.
Meša Selimović prvo nije Tuzlak. Oni su se u Tuzlu doyebaIi kao opančari. Znam napamet sve čistokrvne Tuzlanske porodice a Selimovići nikada nisu bili Tuzlaci. Jeste, Selimovići su se doselili i Meša je radio i proveo najveći dio svog života u Tuzli, ali on nikada nije bio smatran Tuzlakom. Daleko veći Tuzlak je bio Ismet Mujezinović. Čak i Bešlagići imaju veći rodoslov od Selimovića. Sramim se što uopšte se taj otpadnik dovodi u vezu sa čistokrvnim Tuzlacima!
Занимљиво како нико не пита зашто се Иво Андрић, а и сам Меша Селимовић декларисао као српски писац. Мада сумњам да је од ових ових ПАТРИОТА неко нешто прочитао.
.... dok meni , ŽIVOJ , ne podignete kakav spomenik .... , nula bodova ste od grada ! 💃🏼
Znate li ljudi ako na klixu napisete m.slimanski da vam nece objaviti komentar
E da se otimate oko knjiga toliko koliko se otimate oko pisca bilo bi TOP 😁😁😁
Bosnjacki intelektualci model m-90 su redovno s.ra.li po Meši…i sad se neko cudi. Hahahahah
ti srbi su bolestan neki narod, jadan, bijedan, nesretan! pagani!
Dakako....sve je srbsko ..vwzduh zemlja ljeb sve je srbsko...mi smo nebeski narod...BOLESTAN MRZIMO SVE STO NIJE NASE BREE...ZIVELO SAMO NASE ZIVELO SRPSKO SVE..FRIZIDER AUTO PAS RAKIJA TO JE NASE BREEEEE..MI SMO TAKVI...SAMO DRUGACIJE
Ima li iko na ovom svijetu da nije "srpski". I vazduh, i voda i cvijeće i šume, Sve je srpsko. Blago vama šta sve nemate.
Da bog sakloni i sačuva. I Hitler bi se postidio nekih postupaka srpskih političara.
čudo bi bilo da je bh pisac a to što je srpski pisac ništa novo ovdašnja posla
Veliki Srbi,Meša Selimović,Emir Kusturica,Irfan Mensur Merima Isaković i mnogo njih ,ma bravo kao Amerika ste....
Covjek se za zivota izjasnio kao Srbin, pobjegao iz Bosne u Beograd, djeca mu zive u Beogradu. Sta hocete vi?
kralj petar, kralj mehmedalija bosanac pa jovan..čestitam. 11 srbijanaca pročitali derviš i smrt, 8 pročitalo tvrđavu..za ostalo nisu čuli.😂
"Potičem iz muslimanske porodice iz Bosne, a po nacionalnoj pripadnosti sam Srbin. Pripadam srpskoj literaturi, dok književno stvaralaštvo u Bosni i Hercegovini, kome takođe pripadam, smatram samo zavičajnim književnim centrom, a ne posebnom književnošću srpskohrvatskog jezika. Jednako poštujem svoje porijeklo i svoje opredeljenje, jer sam vezan za sve ono što je odredilo moju ličnost i moj rad." -pasus pisma mese selimovica upucenog srpskoj akademiji nauka i umjetnosti 🇷🇸
Nargilaši, koji su u životu vidjeli 6 knjiga, a pročitali 0.7, raspravljaju o književnosti! Muke mi ježove, da se čovjek upuca na licu mjesta.