{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Baščaršijske noći: Počinje prodaja ulaznica za Đurologiju i Bubu u uhu

7.7.2015. u 14:28
12
7
Baščaršijske noći: Počinje prodaja ulaznica za Đurologiju i Bubu u uhu
12
Danas počinje prodaja ulaznica za stand up komediju "Đurologija", na blagajni Bosanskog kulturnog centra, te za predstavu "Buba u uhu", na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.
Predstave se igraju u okviru Festivala Baščaršijske noći, a cijena ulaznica za Đurologiju iznosi 15 KM, dok za premijeru Bube u uhu iznosi 10 i 15 KM.

Premijera "Bube u uhu", koja će biti izvedena u Sarajevu nakon skoro 20 godina pauze, organizuje se u koprodukciji JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo i Narodnog pozorišta Sarajevo. Predstavu koja će biti izvedena 15. jula režira Admir Glamočak, te ujedno i igra jednu od glavnih uloga. U predstavi također glume: Senad Bašić, Izudin Bajrović, Tatjana Šojić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Alen Muratović, Merima Lepić, Riad Ljutović i Vedran Đekić. Scenografiju bi kostimografiju potpisuje Vanja Popović.

Buba u uhu (La Puce à l‘oreille) jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Otkačene duhovite i virtuozno napisane Feydeauve tekstove obožava publika u cijelome svijetu, pa predstavljaju čvrsta uporišta svih ambicioznijih savremenih pozorišnih repertoara. Njegovo je pozorište blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerojatnih zapleta i apsurda.

Vrijednost je opusa u strogoj logici, vrtoglavoj brzini promjena, ali i smislu za pojedinca. Djelo matematički preciznoga i ubojito komičnoga zapleta, koje predstavlja svojevrstan test spremnosti svakoga ansambla i svakoga glumca, napisano je prije točno stotinu godina, 1907. godine.

Autorski hit Branka Đurića Đure "Đurologija" je komad čiji se tekst vremenom dopunjava i mijenja, tako da publika koja je već gledala predstavu u novim izvođenjima može očekivati i neka nova Đurina razmišljanja o onom što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem životu. Svi oni koji dosada nisu uspjeli doći kod Đure po svoju dozu smijeha, ali i oni koje ga žele vidjeti ponovo, moći će pogledati predstavu 18.07. u 19 i 21:30 sati u BKC-u.

Novi autorski hit Branka Đurića - Đure, "Đurologija", trenutno je najgledanija predstava u cijelog regiji, a i šire. Naime, "Đurologiju" je do sada pogledalo preko 50 000 ljudi, uključujući zemlje regije, Australiju, Kanadu, SAD i Skandinaviju. U svim gradovima i mjestima u kojima je predstavljena, "Đurologija" je izazvala veliki interes javnosti te se za svaki nastup tražila ulaznica više.

Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u kultnom projektu "Top lista nadrealista" i "Audicija", "Đurologija" donosi jednog novog, drugačijeg, a opet prepoznatljivog Đuru koji kroz 90 minuta trajanja showa izvlači ono najbolje iz svakog gledatelja, te mami osmjehe na lica.

Ovaj svojevrsni (anti)stand up show, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem životu.

"Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem... na sceni demistificiram i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osjećaje imam, o čemu razmišljam, što me dekoncentrira, itd", kaže Đuro.

Sve one koji dosada nisu uspjeli doći kod Đure po svoju dozu smijeha, ali i one koje ga žele vidjeti opet, obavještavamo da će popularni Sarajlija nasmijavati publiku u okviru Festivala Baščaršijske noći 18. jula u 19 i 21:30 sati u BKC-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: