{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bartolomej Stanković učenike klavira kroz koncert učio o Bachovim invencijama i fugama

3.12.2018. u 23:14
166
8
Bartolomej Stanković učenike klavira kroz koncert učio o Bachovim invencijama i fugama
166
Pijanista Bartolomej Stanković večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održao koncert pod nazivom "Priče o Bachovim invencijama i fugama".
Koncert kakav se rijetko gdje viđa na prostoru Bosne i Hercegovine u spoju s dramskim elementima večeras je održan u Bosanskom narodnom pozorištu pred više stotina posjetilaca.

Za razliku od koncerata u kojem posjetioci samo uživaju u muzici, večerašnji koncert za prisutne je imao i edukativni karakter, a upravo zbog toga najveći broj posjetilaca bili su učenici klavira zeničke muzičke škole.

"Oni su imali priliku da čuju od najlakših do najtežih kompozicija koje je Bach pisao, a ja kao izvođač sam u ulozi Bachovog učenika koji priča o načinu podučavanja", kazao je Stanković koji se večeras obukao u barokni kostim kako bi u potpunosti na veliku scenu BNP-a prenio Bachovo vrijeme.

U sklopu današnjeg koncerta izvedene su male kompozicije iz klavirske knjižice za Annu Magdalenu Bach, Mali preludij, Dvoglasne i troglasne invencije, Preludij i fuge iz zbirke Dobro temperovani klavir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: