Kultna predstava
16

"Ay, Carmela", priča o glumačkom i ljubavnom paru, 9. januara na sceni SARTR-a

Klix.ba
U utorak, 9. januara, u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) publika će imati priliku pogledati kultnu predstavu "Ay, Carmela".

"Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima Španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna hronika sjećanja te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH, ali i na prostoru gotovo cijele Evrope slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti. U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Cijena ulaznice je 10 KM, a za studente i penzionere 5 KM. Rezervacije možete obaviti pozivom na 033 664 070.