Knjiga mojih života
0

Autobiografske priče Aleksandra Hemona večeras i sutra na sceni Kamernog teatra 55

Klix.ba
U Kamernom teatru 55 večeras i sutra, s početkom u 20 sati, možete pogledati predstavu "Knjiga mojih života" koja je rađena prema istoimenoj knjizi bh. književnika Aleksandra Hemona.

Predstava je zasnovana na zbirci autobiografskih eseja u kojima Hemon govori o vlastitim sjećanjima na život u Sarajevu prije rata, tokom ratnog vihora i o današnjem životu u Chicagu.

Priča je to o izgubljenom ljudskom biću, umjetniku u raskoraku između "neba i zemlje", koji pokušava naći odraz sunca pod tuđim nebom, a nastala je jer je autor imao potrebu ispričati te priče i odgovoriti na pitanja koja mu niko nije postavio.

"Ova predstava nas lagano i neosjetno vodi iz situacije u situaciju, kao kroz poglavlja knjige, i kroz jednu veoma ličnu historiju uči nas mnogo o svima nama, dajući nam gorku pilulu neraskidivo izmiješane prošlosti i sadašnjosti obloženu britkim humorom, toplom ljudskošću i tipičnim sarajevskim pogledom na život i prilike oko nas. 'Knjiga mojih života', iako autobiografska, govori o svima nama, nama koji smo bili tu i koji nismo, priča nam priče u koje smo svi, htjeli mi to ili ne, podjednako utkani i unešeni", saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Režiju predstave potpisuje SabrinaBegović-Ćorić, a dramatizaciju Džejna Avdić.

Uloge su utjelovili Boris Ler koji glumi Hemona, Maja Izetbegović, Amar Selimović, Mirna Jogunčić, Sabit Sejdinović i Merima Ovčina.

Karte možete kupiti putem sistema kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.