{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Anja Bogojević podržala javni protest direktora Ars Aevija

F
1.11.2011. u 16:46
0
3
Anja Bogojević podržala javni protest direktora Ars Aevija
0
Anja Bogojević podržala javni protest direktora Ars Aevija
Enver Hadžiomerspahić
Historičarka umjetnosti Anja Bogojević pružila je danas podršku javnom protestu - performansu Envera Hadžiomerspahića, direktora Ars Aevija, koji već 26 dana na jedinstven način ukazuje na probleme ovog projekta.
Ona je kazala da je Projekt Ars Aevi veoma važan za Bosnu i Hercegovinu, region i šire, jer mogućnost da građani BiH u Sarajevu vide ovu impozantnu kolekciju savremene umjetnosti je od presudne važnosti.

"Međutim, ako će kolekcija biti zatvorena i dostupna samo pojedincima, to je negativan ishod, jer sama poenta umjetnosti je da bude viđena, da bude otvorena za moguće dijaloge i problematiziranja", dodala je.

Podsjetila je na izjavu Carla Andrea koji je kazao da je "kultura ono što društvo radi meni, a umjetnost je ono što ja radim društvu", ilustrirajući tom izjavom ono što nudi Ars Aevi.

"Ovo što se može vidjeti u Kolekciji Ars Aevi - individualni akti umjetnika koji su svojim djelima zapravo dali nadu i mogućnost za jedno bolje sutra Sarajeva, a samim tim i Bosne i Hercegovine", kazala je Anja Bogojević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: