Došli na SFF po nagradu
0

Angelina Jolie i Brad Pitt stigli u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Slavna glumica Angelina Jolie i njen partner Brad Pitt doputovali su danas u Sarajevo, potvrdili su za Sarajevo-x.com uposlenici Sarajevskog aerodroma. Angelina Jolie će u 19.45 sati kročiti na crveni tepih ispred Narodnog pozorišta i primiti Počasno Srce Sarajeva.

Kako saznajemo, par nije prošao kroz terminal, već su odmah izašli na platformu, gdje ih je čekao automobil.

Angelina i Brad došli na zatvaranje Sarajevskog filmskog festivala. Reporter portala Sarajevo-x.com javlja da je na festivalskom trgu, ispred Narodnog pozorišta, veliko obezbjeđenje. Dvije stolice u pozorištu čuvaju se za holivudski par.

Angelina Jolie je specijalna gošća festivala. Na crvenom tepihu će se pojaviti u 19.45 sati, nakon čega će primiti specijalnu nagradu - Počasno Srce Sarajeva.

Angelina Jolie, kao što je poznato, nedavno je snimila film o Bosni i Hercegovini, koji je nazvala "U zemlji krvi i meda".

Podsjećamo da film govori o odnosima mladog Srbina (glumi ga Goran Kostić) i Bošnjakinje (Zana Marjanović), koji su bili zajedno prije početka rata 1992. godine, te njihovim odnosima nakon početka agresije na BiH.

Iako je film napisala i režirala, Angelina u njemu ne glumi. Uloge je podijelila glumcima sa područja bivše Jugoslavije, a sniman je paralelno na engleskom i bosanskom jeziku, pa će biti dostupna verzija filma na oba jezika.

Film u distribuciju kreće 23. decembra.

Slavni holivudski par je u Bosni i Hercegovini boravio najmanje dva puta prošle godine.

Kako saznajemo Angelina Jolie i Brad Pitt neće se dugo zadržati u glavnom gradu BiH. Već u 21:30 sati sa Sarajevskog aerodroma otputovat će na svoje sljedeće odredište.