{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasadorica Kovačević otvorila izložbu "Kada su komšije bili ljudi"

F
10.6.2010. u 17:44
0
0
Ambasadorica Kovačević otvorila izložbu "Kada su komšije bili ljudi"
0
Ambasadorica Kovačević otvorila izložbu "Kada su komšije bili ljudi"
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Elma Kovačević danas je, u prostorijama Holokaust muzeja u Oslu, svečano otvorila izložbu Elija Taubera "Kada su komšije bili ljudi“.
Ambasadorica Kovačević je upoznala prisutne sa historijskom činjenicom o viševjekovnom prisustvu Jevreja na području Bosne i Hercegovine, te naglasila da se jevrejska zajednica održala u BiH i nakon rata, sve do današnjih dana, te da aktivno djeluje u kulturnom i javnom životu Bosne i Hercegovine.

Izložba "Kada su komšije bili ljudi" govori o dobrim ljudima Bosne i Hercegovine, njihovoj uzajamnoj ljudskoj solidarnosti, neovisno o njihovoj vjerskoj, nacionalnoj ili nekoj drugoj pripadnosti. Zahvalila se Eliju Tauberu, autoru izložbe kao i Holokaust centru za istraživanje holokausta, te religijskim manjinama na organizaciji izložbe.

Za vrijeme ceremonije otvaranja prisutnima su se obratili i ambasador Izraela Michael Eligal, predstavnik jevrejske zajednice u Kraljevini Norveškoj rabin Joad Melchiour, predsjednik Islamske zajednice Kraljevine Norveške Senaid Kobilica i autor izložbe Eli Tauber.

Među prvim posjetiocima bili su ambasadori Srbije, Hrvatske, Švicarske, te drugi predstavnici diplomatskog kora. U muzičkom dijelu programa je nastupio Kolonomos Balkan Klezmer ansambl, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: