{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ajmo na fuka" u Narodnom pozorišu Mostar

F
FENA
2.5.2015. u 14:18
0
4
"Ajmo na fuka" u Narodnom pozorišu Mostar
0
Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u utorak, 5. maja, s početkom u 20 sati, bit će odigrana predstava "Ajmo na fuka", prvi zajednički koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru.
"Predstava je indiskretna posveta cijeloj jednoj generaciji mladih ljudi gurnutih u rat. Oni nisu bili nikakvi genetski zločinci, niti hladnokrvne ubice. Prije velika djeca", stoji u najavi predstave koja govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH).

Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju poziv "od Onoga gore", kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima 1993. godine, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru.

"Ajmo na fuka", kao i svaka predstava koja tematizira rat, u svojoj je biti duboko antiratna.

Riječ je o pozorišnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovarajući o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: