{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


20. novembra teatri u BiH otvaraju svoja vrata

S
8.11.2010. u 20:30
0
3
20. novembra teatri u BiH otvaraju svoja vrata
0
20. novembra teatri u BiH otvaraju svoja vrata
Bosansko narodno pozorište Zenica pokrenulo je ove godine međunarodni pozorišni projekat Noć teatra (Theatre Night) za Bosnu i Hercegovinu.
Ovaj jedinstveni jednodnevni događaj, planiran za subotu, 20. novembar, obuhvatit će teatarske predstave, te ostale oblike scenskih umjetnosti: međunarodne koprodukcije i gostovanja, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih evropskih autora, višejezičnost, okrugle stolove i susrete s direktnim internetskim uključivanjem, koncerte, izložbe, igraonice i radionice za djecu, te prigodnu gastronomsku ponudu.

Primarna ideja Noći teatra je dati posjetiocima priliku upoznavanja teatra iz druge vizure, odlaskom iza scene, u prostorije pozorišta u koje publika inače nema pristup, upoznati ih s načinom njegovog funkcionisanja, pozvati ih na otvoreni dijalog, diskusiju, pozvati ih na nove izvedbe i okrugle stolove, te jednostavno otpočeti komunikaciju na svim nivoima. Cilj manifestacije je poboljšavanje međuteatarske saradnje i umrežavanje bosanskohercegovačkih teatara.

BNP Zenica u saradnji sa hrvatskim partnerom koordinira zajedničkim programom u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i time doprinosi međunaradnoj saradnji i promociji multikulturalnosti na ovim prostorima.

Do sada je organizatorima svoje učešće potvrdilo 30 teatara iz 15 bh. gradova. Prvi put u našoj zemlji jedan projekat okuplja zajedno nacionalne, entitetske, kantonalne, regionalne, gradske, općinske, privatne i javne teatre, centre za kulturu, institute, ustanove, udruženja, muzeje, umjetničke organizacije.

BNP Zenica svim pozorištima poručuje da 20. novembra zajednički otvore sva bosanskohercegovačka pozorišta i scene kao mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja, čime obogaćuju redovan program, te zadržavaju posjetioce.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: