|

Krst preko golog tijela razbijesnio Crkvu

Krst preko golog tijela razbijesnio Crkvu
0
S
Sarajevo-x.com
2.12.2009. u 15:22
12
komentara
0

dijeljenja
Krst preko golog tijela razbijesnio Crkvu
Playboyjev model Joanna Krupa svojom reklamom za PETA-u, u kojoj je predstavljena kao goli anđeo, izazvala je buru negodovanja Katoličke crkve u SAD-u.
Kampanja promoviše zbrinjavanje i usvajanje napuštenih životinja. Krst je postavljen tako da prekriva njene intimne dijelove, uz natpis "Uvijek usvajaj. Nikad ne kupuj."

U PETA-inim kampanjama u borbi protiv upotrebe krzna, najčešće učestvuju poznate zvijede poput Pamele Anderson, Alicie Silvestone ili Keeley Hazel. Ovoga puta Katolička crkva smatra da je PETA otišla predaleko nazivajući reklamu neprikladnom.

Predsjednik Katoličke lige Bill Donohue smatra da je činjenica da su mačke i psi sigurniji u prodavnicima nego u rukama PETA-inih uposlenika. On je dodao da je ta organizacija prevara.

"Oni dugo vremena iskorištavaju kršćansku i jevrejsku ikonografiju za svoje odvratne kampanje. Njima je potreban kurs iz etike", rekao je Donohue.

Model Joanna je iznenađena reakcijom crkve rekavši da ona radi ono što je posao Crkve, a to je zaštita životinja kao najranjivijih božijih stvorenja.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...